Trias: ?Barcelona dóna i donarà sempre la cara per la sida? : Servei de Premsa

Trias: ?Barcelona dóna i donarà sempre la cara per la sida?

11/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha refermat avui el compromís de la ciutat contra la malaltia de la sida durant la presentació de la segona Gala benèfica que organitza la Fundació Lluita contra la Sida, i que es farà el proper 1 de desembre a Barcelona.

La presentació de l´acte s´ha fet a l´Ajuntament de Barcelona, i hi han assistit el doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació; i Miguel Bosé i Eugenia Silva, ambaixadors de l´organització.

La Gala de la Fundació se celebrarà a la ciutat per segon any consecutiu a Barcelona, i té com a objectiu recaptar fons per a la investigació de la malaltia. El mateix dia 1, l´Ajuntament de Barcelona il·luminarà la seva façana de color vermell, juntament amb diversos edificis emblemàtics de la ciutat ?MACBA, Teatre Nacional, El Molino,…– i del món.

L´alcalde ha destacat la tasca de la Fundació per a la conscienciació de la societat, i el treball en investigació mèdica que s´està duent a terme en aquest àmbit des de diversos hospitals, com a l´Institut d´Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer-Hospital Clínic.

?La malaltia ha passat de ser mortal a convertir-se en crònica gràcies als tractaments, i això ha fet que en ocasions s´abaixi la guàrdia?, ha dit Trias, que ha advertit que ?la prevenció d´aquesta malaltia és bàsica, i han de deixar-se enrere els tòpics i els tabús en aquest sentit, perquè són erronis?.

Trias ha recordat que l´Ajuntament de Barcelona s´ha implicat sempre en la lluita i en la conscienciació social, i que ?ho seguirà fent, perquè Barcelona sempre ha donat i donarà la cara per la sida?. ?Hem de seguir invertint en recerca per a una vacuna, com ho fa el doctor Clotet, i això requereix ajut econòmic?, ha conclòs l´alcalde, que ha recordat que en ocasió del Dia Mundial de la Sida, la ciutat s´omplirà de símbols ?per a la conscienciació ciutadana? a través d´anuncis i de llaços vermells en edificis i aparadors de botigues.

L´alcalde ha agraït també els patrocinadors de la Fundació Lluita contra la Sida la seva col·laboració, i la implicació de Miguel Bosé i Eugenia Silva.

D´altra banda, el president de la Fundació, Bonaventura Clotet, ha destacat la solidaritat de la ciutat de Barcelona cap als malalts, i ha demanat un esforç perquè ?els avenços en la investigació són importants?. Clotet està treballant, dins de l´IDIBAPS-Hospital Clínic de Barcelona, en la investigació d´una vacuna a través de la troballa d´anticossos neutralitzants contra soques del VIH que generen alguns pacients seropositius.

Al marge del suport a la Fundació Lluita contra la Sida, L´Ajuntament de Barcelona també participa en els actes que s´organitzen des del Comitè 1er de Desembre-Plataforma Unitària d´ONG Sida de Catalunya, i que enguany tindran lloc des del 27 de novembre fins al 9 de desembre, i que inclouen des d´una Pedalada Solidària pels drets de les persones amb VIH/Sida, fins a exposicions i taules rodones.





Paraules clau