Barcelona guanya el Premi Europeu Territoria 2011 pel projecte LIVE d´impuls al vehicle elèctric : Servei de Premsa

Barcelona guanya el Premi Europeu Territoria 2011 pel projecte LIVE d´impuls al vehicle elèctric

16/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Observatori de la Innovació Pública a França ha atorgat el premi Territoria Europe 2011 al projecte LIVE d´impuls al vehicle elèctric. El guardó, que es lliura aquesta tarda a París, i que recollirà el regidor de mobilitat, Eduard Freixedes, reconeix la tasca d´aquest projecte pel que fa a la innovació en l´àmbit públic.

LIVE és una plataforma oberta público-privada que impulsa el vehicle elèctric a la ciutat amb l´objectiu de situar Barcelona com a pol d´innovació en mobilitat elèctrica a escala mundial. El projecte està liderat per l´Ajuntament de Barcelona, l´ICAEN (Generalitat de Catalunya) i l´IDAE (Ministeri d´Indústria), a més de SEAT, SIEMENS i ENDESA com a representants del sector privat.

LIVE pretén convertir Barcelona i la seva Àrea Metropolitana en un centre d´excel·lència internacional en el sector de la mobilitat elèctrica i sostenible.

La tinenta d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha afirmat que la concessió del premi Territoria demostra que ?Barcelona ja és un referent internacional amb la innovació i introducció dels vehicles elèctrics en els seus sistemes de mobilitat? i ha recordat que actualment la ciutat compta amb més de 300 d´aquests vehicles entre públics i privats i més de 240 punts públics de recàrrega. Recasens ha destacat ?l´important paper de la plataforma LIVE a l´hora d´engegar programes de suport a la innovació i emprenedoria en aquest sector estratègic. Des de LIVE impulsem R+D, afavorim els primers desplegaments de vehicle elèctric a la ciutat, potenciem la connexió entre coneixement i indústria i promovem l´organització d´esdeveniments i activitats que serveixen per promocionar la mobilitat elèctrica.?

Per la seva part, el regidor de mobilitat, Eduard Freixedes, que recollirà el guardó, a la seu del Senat francès, ha destacat la important aposta de la mobilitat elèctrica a la ciutat de Barcelona. Freixedes ha explicat que ?la voluntat de l´Ajuntament de Barcelona és impulsar la promoció de les iniciatives de mobilitat elèctrica a la capital catalana? i aconseguir que ?en un espai de temps relativament curt els desplaçaments amb vehicles (i motos) elèctrics siguin una manera eficient i eficaç de desplaçar-se per a la ciutat?. En aquest sentit, el regidor de mobilitat, ha manifestat també el convenciment que ?el vehicle elèctric, i sobretot la moto elèctrica, ja no és una cosa de futur, sinó de present?, donat que suposarà una millora important per la ciutat i el medi ambient, permetent alhora un important estalvi de combustible i de manteniment pels usuaris d´aquest vehicles

Els premis Territoria, de l´Observatori de la Innovació Pública a França, s´atorguen des del 1986 i la seva principal missió és descobrir, valorar i donar a conèixer els projectes que milloren la qualitat de servei de les administracions locals. Des de l´any 2006, Territoria atorga un premi específic amb caràcter europeu.





Paraules clau