Barcelona té a punt el dispositiu per les eleccions generals d´aquest diumenge : Servei de Premsa

Barcelona té a punt el dispositiu per les eleccions generals d´aquest diumenge

17/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona té a punt el dispositiu per les eleccions generals d´aquest diumenge 20 de novembre on un total de 1.143.222 electors, segons el cens definitiu, tindran dret a vot per escollir els representants al Congrés dels Diputats. En la darrera cita, a les eleccions generals del 9 de març del 2008, Barcelona comptava amb 1.157.357 electors i va registrar una participació del 72,2%.

Per aquestes eleccions generals 2011, al municipi de Barcelona compta amb un total de 269 col·legis electorals i 1.238 meses. Després del preceptiu període d´exposició del Cens, del 4 a 10 d´octubre, s´han registrat un total de 198 reclamacions que s´han lliurat a l´INE i que han donat lloc al cens definitiu de votants de 1.143.222 electors.

Diversos departaments de l´Ajuntament de Barcelona han treballat des del 10 d´octubre per garantir que la jornada electoral de diumenge vinent es pugui celebrar amb normalitat, amb un paper destacat de l´Institut Municipal d´Informàtica i el Departament d´Estadística, responsables de l´operatiu de gestió i notificació dels càrrecs de les meses, de garantir la infraestructura informàtica necessària pel dia de les votacions i de fer el seguiment i difusió dels resultats.
Així mateix, entre el 8 i el 18 de novembre, l´Ajuntament de Barcelona s´ha encarregat de subministrar i repartir la documentació, el mobiliari, les urnes i les cabines entre els diferents col·legis electorals.
En total s´han repartit 1.687 urnes per les votacions al Congrés dels Diputats i 2.860 urnes més pel Senat i s´han distribuït 273 cabines per garantir el secret del vot. També s´ha distribuït 1.338 caixes plenes de les paperetes de totes les formacions que concorren a les eleccions al Congrés i al Senat. Per últim, l´Ajuntament ha enviat als col·legis electorals un total de 72 maletes braille, amb paperetes per garantir el vot de les persones invidents que prèviament havien sol·licitat al seu col·legi electoral aquest sistema de vot.
Durant la jornada electoral, agents de la Guàrdia Urbana s´encarregaran de garantir l´obertura i control d´una part dels col·legis electorals així com del repartiment de documentació específica de les Meses.
A nivell d´informació al ciutadà, el 010 i les OAC´s de Districte tindran un funcionament especial durant el dia de les eleccions en horari de 8h a 20h per atendre tot tipus de consultes sobre el cens o els col·legis electorals. Així mateix al web de l´Ajuntament (www.bcn.cat) també s´hi pot trobar la informació relativa als col·legis electorals. Durant tot el diumenge, el portal oferirà les dades de participació actualitzades i la informació que es produeixi al llarg de la jornada fins al resultat final a Barcelona. Els ciutadans també podran estar al corrent del que passi a la ciutat a través de les eines socials de l´ajuntament a Twitter (www.twitter.com/barcelona_cat) i Facebook (www.facebook.com/Bcn.cat).

INFORMACIÓ D´INTERÈS:

Com en anteriors eleccions, el Departament d´Estadística publica el “Dossier informatiu de les Eleccions Generals a Barcelona. 20 novembre 2011” amb l´objectiu de ser una eina de treball útil pel seguiment de la jornada electoral del proper diumenge. Adjuntem el document en PDF.

Així mateix, l´endemà de la celebració de les eleccions, dilluns a la tarda, el Departament d´Estadística publicarà el dossier dels resultats registrats a Barcelona, districtes i barris, així com a Catalunya i Espanya.





Paraules clau