La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra desmantellen un laboratori clandestí d´elaboració de cocaïna i drogues sintètiques a Nou Barris : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra desmantellen un laboratori clandestí d´elaboració de cocaïna i drogues sintètiques a Nou Barris

29/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar, dijous passat, un laboratori clandestí d´elaboració de cocaïna i drogues de disseny al carrer Port Lligat, al Districte de Nou Barris.

Els fets van succeir quan els agents de la Guàrdia Urbana van ser requerits per un cas de violència de gènere i maltractaments a la llar. En arribar a lloc, la patrulla va trobar a peu de carrer un noi i una noia amb una actitud molt nerviosa. La noia va manifestar que en arribar de Bolívia i entrar al seu pis, el seu promès, que es trobava amb una altra noia, l´havia amenaçat amb un ganivet i li havia tapat la boca amb un mocador impregnat amb un líquid anestesiant.

La noia va demanar als agents que l´acompanyessin fins a l´interior del seu domicili. En entrar al menjador, aquests van trobar al presumpte agressor i van observar l´existència de diversos productes químics, estris casolans i unes bosses de possibles substàncies estupefaents, amb pols blanca, que indicaven que es podria tractar d´un laboratori de producció clandestina.

30. 000 euros en bitllets falsos

En detectar aquesta situació, els agents de la Guàrdia Urbana van contactar amb els Mossos d´Esquadra i, de manera conjunta, van custodiar l´habitatge fins l´endemà, quan mitjançant una ordre judicial, agents dels dos cossos policials, van procedir a l´escorcoll del pis on presumptament s´elaborava cocaïna i altres drogues sintètiques.

La Unitat de Policia Científica dels Mossos d´Esquadra va detectar 24 indicis policials que indicaven que l´habitatge estava destinat a laboratori d´estupefaents. A l´interior del domicili es van trobar:

 12 ampolles de precursors químics entre els quals hi havia, èter, acetona, dissolvent, tricloroetilè i àcids.
 200 grams de cocaïna en pols.
 100 grams de cocaïna en roca.
 1 bossa amb 1 kg de carbó actiu, alcaloide.
 1 bossa amb 500 grams de lidocaïna, alcaloide.
 1 bossa amb 2 kg de fulles verdes triturades, presumptament marihuana.
 2 bàscules de precisió.
 3 mòbils i diferents targetes de memòria.
 10 fotocòpies de passaports bolivians, presumptament contactes per fer entrega de paquets a través de correus.
 Estris com cubells de plàstic d´uns 15 litres, coladors de plàstic, filtres de cafetera i draps mullats amb substàncies químiques.
 Calaix ple de píndoles, entre les quals, hi havia una gran quantitat de Diazepam i medicaments en pols precintats i separats per dosis, a banda d´una dotzena de xeringues plastificades.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra han detingut al denunciat per un presumpte delicte contra la salut pública, falsificació de moneda i timbre i maltractaments en l´àmbit de la llar. Es dóna el cas que en el moment de la detenció, l´individu duia a sobre 30.000 euros en bitllets falsos de 50 euros i amb el mateix número de sèrie.

El detingut, Luís Reiner S A , de nacionalitat BOLIVIANA , de 36 anys i veí de Barcelona , ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs.





Paraules clau