L´alcalde recull les propostes de 650 escolars per incorporar-les al Pla d´Actuació Municipal : Servei de Premsa

L´alcalde recull les propostes de 650 escolars per incorporar-les al Pla d´Actuació Municipal

15/12/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Més de 650 escolars de Barcelona han participat avui a l´activitat de ?La Veu dels Infants: el Pregó de la Laia´, que ha presidit aquest matí l´alcalde Xavier Trias, al centre esportiu municipal de la Mar Bella.

Els nens, alumnes de 18 centres educatius de la ciutat, li han transmès un seguit de propostes per millorar la ciutat en tots els aspectes, des del medi ambient fins a la situació de les famílies que pateixen per la crisi econòmica.

Enguany, el programa educatiu tenia com a lema ?Participem per fer sentir la veu dels Infants a Barcelona?. D´aquest procés participatiu se´n farà un document que s´inclourà en el Pla d´Actuació Municipal.

Els nens li han proposat a l´Ajuntament de Barcelona que es facin més zones verdes a la ciutat, la celebració d´un Dia de Flors al Balcó, i més control contra les accions incíviques d´alguns ciutadans. També han demanat serveis públics i fonts als parcs municipals.

Una escola participant ha suggerit un carnet per punts ?que vagi restant-se si es comet alguna infracció, i que els qui perdin tots els punts, ajudin a netejar la ciutat a les persones de BCNeta?.

Una altra escola participant ha elaborat un decàleg de propostes per millorar la situació de les famílies de Barcelona que pateixen la crisi econòmica. En aquest sentit, els escolars li han demanat a l´alcalde més habitatge d´acollida per a aquestes famílies, i que l´Ajuntament de Barcelona els ajudi a una recollida de signatures per a promoure un canvi de la llei ?perquè els qui perdin casa seva perquè no poden pagar la hipoteca, no hagin de seguir pagant-la?. L´alcalde s´ha mostrat d´acord amb la proposta i s´ha compromès a portar-la ?allà on calgui?.

A l´acte també hi han participat la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, el regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i el Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí.

Xavier Trias ha convidat els infants a portar totes aquestes idees al Pregó de la Laia, el proper dia 10 de febrer, a la plaça Sant Jaume.

Els centres participants aquest any són: Escola Pia Sant Antoni (districte de Ciutat Vella); Escola N-II de Pràctiques (districte de Sants – Montjuïc); Escola Barrufet (districte de Sants -Montjuïc); Escola Lavínia (districte de les Corts); CEE Paideia (districte de les Corts); Escola Projecte (districte de Sarrià – Sant Gervasi); Escola Orlandai (districte de Sarrià – Sant Gervasi); EE Escola Rel (districte d´Horta-Guinardó); EE Mare de Déu de Montserrat (districte d´Horta-Guinardó); Escola Virolai (districte d´Horta-Guinardó); Escola Torrent d´en Melis (districte d´Horta-Guinardó); CEE Sants Innocents (districte de Sant Andreu); Escola Aiguamarina (districte de Nou Barris); Escola Prosperitat (districte de Nou Barris); Escola Àgora (districte de Nou Barris); Escola Voramar (districte de Sant Martí); EE La Sagrera (districte de Sant Martí) i Escola La Llacuna del Poblenou (districte de Sant Martí).

?La veu dels infants: El Pregó de la Laia? és un projecte educatiu i participatiu adreçat a nois i noies de la ciutat de 3r, 4t i 5è de primària, que té com a objectiu iniciar-los en els processos participatius a l´escola i a la ciutat. Així, es convida als nois i noies a participar i a prendre la paraula, amb els seus suggeriments i compromisos, en l´elaboració i lectura pública d´un pregó que donarà inici a les festes d´hivern de la ciutat (festes de Santa Eulàlia).





Paraules clau