Primera reunió del mandat de la Comissió Mixta Generalitat ? Ajuntament per al desplegament de la Carta Municipal : Servei de Premsa

Primera reunió del mandat de la Comissió Mixta Generalitat ? Ajuntament per al desplegament de la Carta Municipal

15/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Administracions Públiques, Joana Ortega, han presidit avui la primera reunió del mandat de la Comissió Mixta formada per la Generalitat i l´Ajuntament per al desplegament de la Carta Municipal, la llei que reconeix el règim especial de Barcelona com a capital.

La primera reunió de la Comissió Mixta ha servit per ampliar les seves funcions al seguiment de les inversions de la Generalitat a la ciutat de Barcelona i a l´avaluació del compliment dels convenis socials, educatius i sanitaris. Les dues representacions s´han compromès a estudiar els mecanismes que permetin debatre de forma conjunta les prioritats i la programació d´execució de les inversions a realitzar a la ciutat per tal de minimitzar els efectes que l´actual context de crisi econòmica pugui tenir sobre els serveis a les persones, així com per dibuixar uns horitzons de futur compartits.

Objectiu: servir els ciutadans de forma eficaç i eficient

D´altra banda, la Comissió Mixta, en la seva primera reunió, també ha fet un seguiment de les actuacions desenvolupades pels Consorcis reconeguts per la Carta Municipal, uns consorcis que han de seguir consolidant-se com instruments de col·laboració administrativa entre la Generalitat i l´Ajuntament amb l´objectiu de prestar els serveis als ciutadans de forma eficaç i eficient.

Els Consorcis impulsats gràcies a la Carta Municipal són:

– Consorci Sanitari de Barcelona
– Consorci d´Educació
– Consorci d´Habitatge de Barcelona
– Consorci de Serveis Socials
– I l´Agència de Salut Pública, que és un organisme autònom creat pel Consorci Sanitari en virtut del que disposa la Carta Municipal

Participació municipal en l´elaboració de reglaments de la Generalitat

Així mateix, la Comissió Mixta ha acordat intensificar la participació de l´Ajuntament en l´elaboració dels projectes de llei que afectin el règim especial de Barcelona i estudiar els supòsits en què l´Ajuntament també participarà en el desenvolupament de les disposicions reglamentàries de la Generalitat, particularment quan aquestes despleguin normes amb rang de llei que s´hagin sotmès a consulta de l´Ajuntament per la seva incidència en la Carta Municipal.

La delegació de l´Ajuntament de Barcelona en la primera reunió de la Comissió Mixta ha estat encapçalada per l´alcalde Xavier Trias, que ha estat acompanyat pels tinents d´alcalde Joaquim Forn, Sònia Recasens, Antoni Vives i Maite Fandos i els regidors Jordi Martí i Gerard Ardanuy, a més de la delegada de Salut, Cristina Iniesta.

En representació de la Generalitat, la delegació ha estat encapçalada per la vicepresidenta del Govern i Consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, el secretari del Govern, Germà Gordó, i els secretaris generals de la Presidència, Francesc Homs, Governació i Relacions Institucionals, Maria Àngels Barbarà, Ensenyament, Ma. Jesús Mier, i Benestar Social i Família, Ma. Dolors Rusinés.





Paraules clau