La Guàrdia Urbana imputa dos grafiters molt actius al barri de les Corts : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana imputa dos grafiters molt actius al barri de les Corts

29/12/2011

La Guàrdia Urbana de Barcelona va imputar dos gafiters molt actius que es dedicaven a malmetre el mobiliari urbà, amb pintades i signatures a diferents carrers del districte de Les Corts.

Els fets van succeir durant la matinada del 27 de desembre passat quan els agents van rebre una trucada de la seva sala de coordinació que els indicava que a l´avinguda Diagonal, a l´alçada del Parc de Pedralbes, s´estaven realitzant pintades al mobiliari urbà.

Els agents actuants disposaven d´informació concreta sobre la descripció d´un individu vestit amb xandall fosc i jersei amb caputxa.

Moments més tard, uns metres mes avall, a l´avinguda Diagonal, a l´alçada del carrer Pasqual Vila, es van localitzar dos joves. Un d´ells coincidia perfectament amb la descripció facilitada per Central de Comandament de la Guàrdia Urbana.

En el moment que la patrulla els va intentar identificar, els joves van fugir del lloc a peu i a corre cuita. Els agents van iniciar la persecució fins al carrer Pau Gargallo, on un d´ells va ser interceptat, podent intervenir-li dos esprais de pintura de color blau i plata.

L´altre individu va aconseguir fugir del lloc sense poder ser localitzat.

Els agents van fer una inspecció ocular de la zona, localitzant múltiples grafits, tant en mobiliari urbà com en immobles privats, amb les signatures que coincidien, les mes recents, la forma, el traç i el color dels esprais de pintura intervinguts.

Entre la gran quantitat de mobiliari urbà malmès, hi havia papereres, caixes de semàfors, marquesines de transport públic, façanes d´immobles, persianes, portes, bústies de correus, vehicles, etc…

En un primer moment la Guàrdia Urbana va confeccionar diligències penals per imputar al primer jove identificat, com a presumpte autor d´una falta de deslluïment de bens mobles/immobles. Posteriorment, s´ha pogut aconseguir la identificació del segon individu fugit, per la qual cosa es van ampliar les diligències.

En aquest cas i a través de les diligències, s´obre la via penal per establir responsabilitats i, al mateix temps, s´inicia la via administrativa, per tal de recollir la valoració de danys generats, així com el cost de neteja del mobiliari urbà afectat.

L´Ajuntament de Barcelona es presentarà com a acusació particular per reclamar la recuperació i neteja del mobiliari urbà malmès. En aquests moments, s´està treballant per fer-ne la valoració econòmica.

Tot i que en aquesta actuació, els agents van poder acotar un inventari fotogràfic dels danys ocasionats, que acompanyen les diligències que s´han enviat al jutjat, en anteriors ocasions la Guàrdia Urbana ha demanat la intervenció d´un pèrit cal·ligràfic, per fer una valoració de les signatures o ?tags? i avalar l´autoria dels grafits. En aquest cas no ha estat necessari perquè ja es disposa de proves suficients.

Es dóna el cas que els dos joves imputats pels fets són veïns del barri de les Corts, i que totes les pintades, amb les signatures corresponents, es troben en un perímetre pròxim al seu domicili.´

Podeu descarregar-vos les imatges en els següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/grafit1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/grafit2.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/grafit3.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/grafit4.jpgCompartiu aquest contingut