L´Ajuntament de Barcelona i el Massachusetts Institute of Technology (MIT) convoquen les beques Fab Lab Barcelona : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona i el Massachusetts Institute of Technology (MIT) convoquen les beques Fab Lab Barcelona

29/12/2011

L´Ajuntament de Barcelona es disposa a impulsar el projecte Barcelona Fab City que preveu crear una xarxa de Fab Labs a diferents barris de la ciutat en els propers anys. L´objectiu d´aquesta iniciativa és impulsar un procés de regeneració urbana, proporcionant petits espais de producció d´objectes físics a partir de les tecnologies digitals que tinguin una forta vinculació amb la societat i l´entorn local.

Per a coordinar aquest projecte, l´Ajuntament, el Fab Lab Barcelona i el Massachusetts Institute of Technology (MIT) ofereixen quatre beques d´estudis per participar al programa Fab Academy 2012, una plataforma d´educació i investigació impulsada per la xarxa internacional de Fab Labs, que organitza The Center for Bits and Atoms del MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts) per impulsar la digitalització de l´economia productiva, tant des del punt de vista de la producció com de la relació entre centres de creació i de producció.

Un dels requisits bàsics per optar a aquesta beca de formació, valorada en 5.000 euros i que s´allargarà durant el primer semestre del 2012 és ser resident als districtes de les Corts i Nou Barris ( en concret a Ciutat Meridiana), els territoris on s´implantaran els primers Fab Labs al llarg del 2012. La convocatòria està oberta fins al 13 de gener i l´inici de curs està previst pel 18 de gener.

La Xarxa de Fab Lab és una organització creada l´any 2001 per tal d´impulsar un nou model productiu al món basat en la idea de produir localment tot tipus de recursos a través de sistemes de fabricació avançats, compartint coneixement i recursos per mitjà de les xarxes d´informació. Barcelona compta amb el primer Fab Lab de l´Estat espanyol creat a l´Institut d´Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) l´any 2005 i que va ser responsable de la fabricació de la primera casa solar de Barcelona.

Una aposta estratègica de Barcelona

El Tinent d´Alcade d´Hàbitat Urbà de Barcelona, Antoni Vives, va ser convidat per la xarxa de Fab Labs a presentar en el marc del setè fòrum mundial de Fab Labs que va tenir lloc aquest agost a Lima, la capital del Perú, el nou model de Barcelona que lidera l´Alcalde Xavier Trias per impulsar una ciutat de barris productius basats en un model d´autosuficiència energètica i de nova industrialització avançada. En aquest fòrum mundial es van reunir representants de més de 30 Fab Labs o laboratoris de fabricació de més de 20 països com els Estats Units d´Amèrica, Xina, Noruega, Sud-àfrica o Espanya.Compartiu aquest contingut