La Guàrdia Urbana deté un home que es feia passar per Mosso d´Esquadra per robar : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana deté un home que es feia passar per Mosso d´Esquadra per robar

30/12/2011

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir passat 27 de desembre un individu que es feia passar per Mosso d´Esquadra i aprofitava per robar.

Els fets van succeir a la cruïlla dels carrers Bruc i València, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va ser requerida per un ciutadà que els va informar que s´estava produint una baralla al lloc. En arribar-hi, la patrulla va observar que un dels implicats llançava una cartera negre al terra. Els agents van comprovar que en el seu interior hi duia una placa d´identificació policial falsa del Cos dels Mossos d´Esquadra, amb el número 0123 imprès.

La situació es va originar quan una suposada patrulla policial dels Mossos d´Esquadra que anava en un cotxe no oficial va aturar un vianant que caminava per l´avinguda de Roma. Del vehicle van baixar tres individus que es van identificar com a policies, mostrant una placa falsa. Segons la declaració del vianant, els tres falsos policies el van increpar i el van fer pujar al vehicle, dient-li: ?tu ja saps de que va la cosa. Entra al cotxe!?

Una vegada a l´interior del vehicle, el van forçar i li van indicar que mantingués el cap entre les seves cames, mentre aprofitaven per robar-li tots els seus objectes personals. El denunciant va manifestar que li havien sostret 400 euros, el seu DNI, el permís de conduir, unes targetes bancàries, així com les claus de casa seva i del seu cotxe.

A l´interior del vehicle, el vianant afectat va manifestar que els tres individus mantenien una conversa per simular que estaven realitzant un trasllat policial.

En arribar al carrer Bruc amb València, els tres individus van ordenar-li que baixés del vehicle i es posés cara la paret. En aquest moment va ser quan es va iniciar una baralla i en el seu transcurs la víctima va poder arrancar la bossa personal a un dels ?falsos? Mossos?, que duia la seva documentació. Els altres dos individus, quan van veure que s´apropava la patrulla de la Guàrdia Urbana, van fugir amb el vehicle, aconseguint escapar.

La Guàrdia Urbana va detenir un dels tres individus que, observant la presència dels agents, va llançar la placa falsa al terra.

La Guàrdia Urbana va iniciar diligències i va imputar el detingut com a presumpte autor d´un delicte de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació i usurpació de funcions públiques.Compartiu aquest contingut