Barcelona comença el 2012 amb una nit tranquil·la : Servei de Premsa

Barcelona comença el 2012 amb una nit tranquil·la

01/01/2012

Barcelona ha començat el 2012 amb una nit sense incidències remarcables. La Guàrdia Urbana, els Mossos d´Esquadra i el conjunt dels serveis municipals van desplegar un operatiu especial per tal de garantir tant la seguretat ciutadana com el bon funcionament de la ciutat en una de les nits de l´any on més gent es mou de la ciutat i surt de casa.

A la zona de Plaça de Catalunya i la Rambla, tot i que no hi havia cap celebració oficial, s´hi van aplegar unes 30.000 persones, 10.000 menys que l´any anterior. Fa dos anys, a la plaça de Catalunya s´hi van aplegar unes 50.000 persones. Tradicionalment en aquesta zona s´hi aplega un nombrós grup de persones per festejar el canvi d´any. És per aquest motiu que la Guàrdia Urbana, de forma coordinada amb els Mossos d´Esquadra, va establir un dispositiu preventiu i de control d´accessos. En l´interior del perímetre acotat de la plaça de Catalunya no es va permetre entrar-hi ampolles de vidre o llaunes.

Treballadors de l´àrea de Medi Ambient van distribuir prop de 10.000 gots de plàstic a les persones que volien accedir al perímetre tancat. Un cop acabada la celebració, es van desplegar els serveis de neteja per tal de deixar tota la zona en perfectes condicions. Aquest any els serveis de neteja han recollit fins a 3.600 kg de vidre, 3.100 kg. de rebuig i 450 kg de llaunes. Durant el dispositiu es van decomissar 126 ampolles de vidre i 902 llaunes.

A les dues de la matinada la zona va quedar normalitzada, una hora abans del previst.Compartiu aquest contingut