La Guàrdia Urbana de Barcelona intercepta 5.250 kg de cartró i paper recollit il·lícitament dels contenidors de recollida selectiva : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona intercepta 5.250 kg de cartró i paper recollit il·lícitament dels contenidors de recollida selectiva

02/01/2012

Durant la darrera setmana i, dins l´operatiu per impedir el buidatge il·lícit de cartró dels contenidors de recollida selectiva, els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detectat un total de 5.250 Kg de cartró i paper que, presumptament, hauria estat sostret de diferents contenidors de recollida selectiva situats a la via pública. Dins del mateix operatiu, els agents també han interceptat 1.300 Kg. de ferralla a punt de ser traslladats, de manera il·lícita.

Els agents han interceptat una furgoneta i un camió que transportaven el material. Els ocupants del camió han confirmat als agents que no disposen d´homologació municipal per a prestar servei privat de recollida de residus comercials/industrials, ni estan donats d´alta com a empresa, tal com preveu l´art. 66.1 de l´Ordenança de Medi Ambient.

Aquesta actuació s´emmarca dins del treball de la Guàrdia Urbana de Barcelona per impedir i combatre que, persones alienes al servei de neteja que actuen de manera organitzada, retirin el cartró dels contenidors de recollida selectiva de la ciutat de manera il·lícita i el revenguin posteriorment. Aquesta pràctica, a més de comportar una infracció de les ordenances, també suposa sovint desperfectes en els contenidors, embrutiment de la via pública (quan es retira material i es deixa a fora del contenidor) i afectacions al trànsit.

Aquestes persones actuen en grup i acostumen a aturar el vehicle que utilitzen al costat del contenidor, mentre procedeixen a transvasar els cartrons, dificultant el trànsit.

A més, darrerament s´ha detectat que alguns d´aquests grups utilitzen carretons metàl·lics de diversos supermercats per, d´una manera organitzada, treballar per grups en els barris de la ciutat. Hores més tard, acorden un punt concret on els espera el camió per carregar tot el material.

En tots els casos la Guàrdia Urbana ha decomissat el material i l´ha transportat a diferents punts verds de la ciutat alhora que ha imposat les corresponents denúncies.

Podeu consultar imatges de l´operació fent clic als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/intervenciocamio1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/intervenciocamio2.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/intervenciocamio3.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/intervenciocamio4.jpgCompartiu aquest contingut