L´Ajuntament treballa per combatre la pràctica d´orinar als carrers i les places de Barcelona : Servei de Premsa

L´Ajuntament treballa per combatre la pràctica d´orinar als carrers i les places de Barcelona

02/01/2012

L´Ajuntament de Barcelona treballa per evitar les conductes incíviques a la ciutat de Barcelona i en especial aquelles que comporten una agressió a la convivència i un embrutiment dels carrers i de les places de la ciutat de Barcelona, com és fer necessitats fisiològiques a la via pública.

Un esforç de neteja contra els orins al carrer

Des del Consistori es destina un equip humà d´entre 16 i 22 operaris, depenent de l´època de l´any, específicament a la neteja d´orins al carrer.

A l´hivern, hi treballen 16 operaris i 8 vehicles, i a l´estiu el servei s´amplia fins als 22 operaris amb 11 vehicles de neteja. Aquests equips actuen diàriament, de dilluns a diumenge, distribuïts al matí i a la tarda ? a l´hivern amb 6 equips de matí i 2 de tarda, i a l´estiu amb 7 equips al matí i 4 a la tarda?.

L´actuació de neteja d´orins durant el matí engloba una zona més àmplia, amb el gruix dels equips. Durant la tarda, es reforça en els punts on es requereix més esforç de neteja contra aquesta pràctica.

Aquest servei diari es desplega bàsicament al casc antic de la ciutat, a Ciutat Vella, i a punts específics dels districtes de l´Eixample i Sant Martí, al voltant de les zones de concentració de locals d´oci amb actuacions específiques de reforç al de cap de setmana. A la resta de districtes s´eliminen dins del servei de neteja global de carrers, dins de les actuacions de baldeig i neteja amb reg programades de manera habitual.

Els equips de neteja estan formats per dos operaris que van amb baldejadores per eliminar els orins del carrer amb aigua a pressió barrejada amb un producte odoritzant inocu per mitigar la pudor de les necessitats fisiològiques al carrer.

El servei específic costa anualment uns 2.192.000 milions d´euros.

Actuació constant de la Guàrdia Urbana

Per minimitzar aquesta pràctica, la Guàrdia Urbana de Barcelona fa una especial incidència en garantir el compliment de l´Ordenança de la Convivència als espais públics. Els agents de la policia actuen de manera preferent contra aquelles conductes que comporten una alteració de la convivència o una degradació de l´espai públic, corregint i denunciant aquelles infraccions relacionades amb infraccions incíviques com orinar o escopir a la via pública.

Amb aquest objectiu des del mes de juliol fins a principis de desembre, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha imposat un total de 4.061 denúncies per aquest concepte. La xifra suposa un increment de 12,9% respecte del mateix període de l´any anterior.Compartiu aquest contingut