L´Ajuntament instal·la 221 punts de recollida d´arbres de Nadal en els 10 districtes de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament instal·la 221 punts de recollida d´arbres de Nadal en els 10 districtes de la ciutat

05/01/2012

Un any més, finalitzades les festes, l´Ajuntament posa a disposició dels ciutadans uns espais organitzats on deixar els arbres de Nadal i evitar abandonaments incívics que pertorbin l´espai públic, al temps que s´aprofita un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat. Es tracta de 221 punts de recollida d´arbres distribuïts per tots els districtes de la ciutat, que romanen oberts les 24 hores del dia. Periòdicament els serveis de jardineria de la ciutat retiren els arbres dipositats pels ciutadans per al seu degut tractament com a material de jardineria.

Un cop recollits tots els arbres ? majoritàriament avets, però també branques d´arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars – seran transportats per al seu reciclatge al viver municipal, on es trituraran per a ser convertits en encoixinat, previ procés de maduració d´aquestes restes. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per a obtenir una bona qualitat d´encoixinat. El material resultant es dipositarà en els espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l´any. Anualment es realitza una nova aportació d´encoixinat en aquests espais per garantir els beneficis d´aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es duen a terme al llarg de l´any.

L´encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d´humitat i l´aireig del sòl, al temps que ajuda a evitar l´aparició de males herbes. A Barcelona l´encoixinat es diposita sobre la terra vegetal ja sigui a l´interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d´arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers. D´entre els espais d´aplicació d´encoixinat trobem diverses zones en interiors de parcs, com ara els grups de planta arbustiva i vivaç de Parc de Diagonal Mar.

Aquest operatiu municipal garanteix la recollida i retirada dels arbres de Nadal un cop finalitzades les festes nadalenques al temps que facilita el reciclatge i la reutilització d´aquests arbres per a usos de jardineria a la ciutat. L´any passat es van obtenir 120 metres cúbics de cobertura vegetal o encoixinat fruït de l´operatiu de recollida d´arbres de Nadal.

Per a un òptim procés d´aprofitament dels arbres de Nadal com a encoixinat es recomana lliurar els arbres nets d´elements ornamentals.

Podeu veure el llistat dels punts de recollida a bcn.cat/mediaCompartiu aquest contingut