Més de 8.000 nens han passat per la pista d´atletisme del Festival de la Infància : Servei de Premsa

Més de 8.000 nens han passat per la pista d´atletisme del Festival de la Infància

05/01/2012

Més de 8.000 nens i nenes han passat per l´estand que ha instal·lat l´Ajuntament de Barcelona al Festival de la Infància, que va tancar portes ahir al vespre. L´estand, promogut per l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, va estar dedicat a la promoció de l´esport entre els més joves, i especialment a l´atletisme, i a la difusió i promoció dels drets dels infants.

Tots els nens i nenes que van completar el circuit d´atletisme van rebre un diploma amb la imatge dels Mundials Junior d´Atletisme, que se celebren aquest mes de juliol a Barcelona, on se certificava la seva participació, amb la distància recorreguda i el temps corresponent a cadascuna de les estacions de la pista. En aquesta fitxa també s´aportava informació relativa a les entitats esportives que treballen en la iniciació a l´atletisme entre els més petits, amb l´objectiu d´informar-los sobre les possibilitats que ofereix la ciutat per a la pràctica i l´aprenentatge d´aquest esport.

La instal·lació ocupava més de 1.400 metres quadrats, i estava format per una pista d´atletisme, un rocòdrom, i el pòdium original dels Jocs Olímpics de Barcelona ´92, entre d´altres elements. Els Jocs Olímpics del 92, i la celebració dels seus 20 anys, que es compleixen enguany, van resultar un gran atractiu per als nens i nenes que van visitar el Festival durant els últims nou dies, i que van poder fotografiar-se amb el pòdium original de l´esdeveniment, situat davant d´una fotografia de l´Estadi Lluís Companys.

Els drets infants, també presents

Durant aquests dies, i a través del mateix estand de l´Ajuntament de Barcelona, també s´ha promocionat la informació relacionada amb els drets dels infants, a través de diversos elements informatius que es repartien entre els visitants, i s´ha promocionat diverses activitats per a la conscienciació vers les persones amb discapacitat, amb diversos jocs adaptats per a cadires de rodes.

Tots els nens i nenes que han passat per l´estand han rebut un punt de llibre amb la direcció web d´informació sobre els serveis per a la infància de l´Ajuntament de Barcelona, i una lectura fàcil de la Convenció dels Infants.

El rocòdrom, també un dels elements de gran èxit d´afluència, ha rebut un total de 5.450 nens durant aquests dies. Sota el lema ?Amunt amb els drets dels infants?, aquest element també s´ha dedicat a la promoció i coneixement dels drets dels infants.

D´altra banda, en coordinació amb l´àrea de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, l´Ajuntament de Barcelona s´ha posat en contacte amb casals i ludoteques de la ciutat per organitzar activitats i visites gratuïtes dels grups de nens i nenes al Festival de la Infància. Gràcies a aquest treball previ, cada dia han entrat fins a 3 grups de 30 nens i nenes provinents d´entitats esportives, escoles i casals d´infants de la ciutat de Barcelona.Compartiu aquest contingut