L´alcalde de Barcelona dóna el tret de sortida de la 5a Edició Marató de Donació de Sang : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona dóna el tret de sortida de la 5a Edició Marató de Donació de Sang

13/01/2012

L´alcalde de Barcelona ha donat el tret de sortida de la 5a Edició Marató de Donació de Sang. Xavier Trias destaca la importància de sensibilitzar a la gent de la necessitat de donacions de sang i fa una crida als barcelonins i barcelonines a donar sang.

Aquest matí s´ha posat en marxa la Marató de Donació de Sang de Barcelona, que se celebra entre avui divendres i demà dissabte entre les 9 i les 21 hores. Amb aquesta es posa en marxa l´any de les maratons de donació de sang a tot Catalunya, unes 60 a l´any, amb el lema ?Moltes gràcies? i amb la idea de posar-se al lloc del receptor i donar gràcies als donants de sang pel seu gest altruista.

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat l´encarregat de posar en marxa el marcador de la Marató de Donació de Sang. A l´acte, presentat pel periodista Albert Om, també hi ha assistit la delegada de Salut de l´Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta; Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, i Josep Marqués, president de la Creu Roja. La Marató està organitzada pel Banc de Sang i Teixits, conjuntament amb el departament de Salut de la Generalitat i l´Ajuntament de Barcelona, en col.laboració amb Creu Roja i Diputació de Barcelona.

Aquesta iniciativa celebra enguany la seva cinquena edició amb l´objectiu de superar les donacions que es van dur a terme l´any passat, un total de 2.350 donants, un 12% dels quals ho feien per primera vegada. Els espais centrals de donació de la Marató seran el Palau Robert, on s´hi podrà anar fins dissabte a les 21 hores, l´edifici de la Diputació de Barcelona, i els hospitals Clínic, Vall d´Hebron i Sant Pau.

L´alcalde ha fet una crida a la solidaritat de tots els barcelonins i barcelonines perquè durant aquest dos dies s´apropin als punts de donació i ha recordat que Barcelona i la resta del país han demostrat en moltes ocasions la seva generositat. ?Donar sang és un acte de solidaritat, és fàcil i satisfactori?, ha expressat l´alcalde Trias, agraint el gest altruista dels donants. ?Donar sang és vida i és necessari conscienciar la gent que fan falta donacions per salvar vides?, ha conclòs l´alcalde de Barcelona.Compartiu aquest contingut