Prop de 400 adolescents s´acullen cada any al programa d´atenció psicoeducativa de Barcelona : Servei de Premsa

Prop de 400 adolescents s´acullen cada any al programa d´atenció psicoeducativa de Barcelona

13/01/2012

El Servei d´Orientació sobre Drogues (SOD) de l´Agència de Salut Pública de Barcelona, posa a disposició dels menors i les seves famílies un programa psicoeducatiu com alternativa a la sanció per tinença o consum de drogues. En aquesta intervenció es treballa amb el menor i la seva família per analitzar la relació amb el consum, el context en què es produeix, la presència d´aquesta substància a la seva vida quotidiana i l´ús que en fa l´adolescent.

Entre el 23 de maig de 2008, moment en què s´inicia el programa, i el 30 d´octubre de 2011, 1240 nois i noies d´entre 14 i 17 anys han estat atesos i donats d´alta pel SOD. D´ells un 5,8% s´han derivat a serveis especialitzats, sobretot centres de salut mental infanto-juvenil. En aquest 2011(1 gener- 30 octubre) han estat 304 nois i noies els participants en el programa, que habitualment es desenvolupa en 4-6 sessions, sempre amb la implicació de les famílies i orientat per experts. El 2010 van ser 394 joves atesos, el 2009 un total de 434, i entre maig i desembre de 2008 es va atendre 108 adolescents.

Aquest programa municipal d´atenció psicoeducativa s´executa amb la participació coordinada de l´ASPB, la Guàrdia Urbana, els Mossos d´Esquadra i la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, i ofereix l´atenció del SOD als joves detectats pels cossos policials consumint drogues al carrer o en possessió d´elles (menors denunciats per infracció de l´article 25.1 de la Llei Orgànica 1/1992 de 21 de febrer, sobre protecció de la seguretat ciutadana). Aquests s´hi poden acollir de manera voluntària i evitaran a més la sanció prevista per la llei, habitualment una multa d´un mínim de 300 euros.

[…]

– Nota completa disponible al següent enllaç:
http://w3.bcn.es/fitxers/premsa/090112.jovespsicoeducativadef.538.pdfCompartiu aquest contingut