Trias: ?Avui saldem un deute que Barcelona tenia amb Josep Maria Subirachs? : Servei de Premsa

Trias: ?Avui saldem un deute que Barcelona tenia amb Josep Maria Subirachs?

16/01/2012

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha mostrat avui la seva satisfacció per l´atorgament de la Medalla d´Or al Mèrit Artístic a l´escultor Josep Maria Subirachs i ha afirmat que ?avui saldem un deute que Barcelona tenia amb l´artista?. L´alcalde ha destacat que ?l´escultor ha cregut sempre en Barcelona i és un dels ciutadans que ha esdevingut protagonista de la magnífica aventura que és seguir fent aquesta ciutat?.

El lliurament de la Medalla d´Or al Mèrit Artístic a Josep Maria Subirachs ha tingut lloc aquesta tarda en un acte celebrat al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona. A l´acte han participat el Tinent d´Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el galerista, Artur Ramon i Navarro i la filla de l´homenatjat, que ha recollit la Medalla en representació del seu pare, Judit Subirachs-Burgaya.

D´entre totes les obres de l´escultor, l´alcalde ha volgut destacar-ne dues. La primera d´elles és una de les obres més conegudes de Subirachs, la façana de la Passió de la Sagrada Família. Segons Trias, amb aquesta obra ?Subirachs ha demostrat la capacitat i el coratge d´emprendre un gran repte d´unes proporcions extraordinàries per a l´art i per a la mateixa història d´aquesta ciutat?.

La segona, ha estat el fris Barcelona que està situat a la façana de l´edifici de l´Ajuntament de la plaça Sant Miquel i que l´alcalde ha definit com ?un bon exemple de com la seva obra és present a la ciutat i a l´abast de tothom?.

El Plenari del Consell Municipal de l´Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat 30 de setembre atorgar la Medalla d´Or al Mèrit Artístic a l´escultor i pintor Josep Maria Subirachs i Sitjar ?pel conjunt de la seva obra de gran projecció internacional, que representa el trànsit de la figuració i el noucentisme als nous llenguatges de l´avantguarda; esdevenint el primer artista que situa l´escultura abstracta a l´espai públic de la nostra ciutat, alhora que culmina en la realització dels grups escultòrics de la façana de la Passió de la basílica de la Sagrada Família de Barcelona?.Compartiu aquest contingut