L´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i Biblioteques de Barcelona estableixen nous acords per fer d´aquests equipaments espais de cohesió social : Servei de Premsa

L´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports i Biblioteques de Barcelona estableixen nous acords per fer d´aquests equipaments espais de cohesió social

17/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports presenta aquesta tarda una mesura de govern amb les noves propostes i acords de col·laboració entre Biblioteques de Barcelona (BB) i l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ampliant els ja establerts durant el 2011.

Els objectius d´aquests nous acords són:

– Promocionar i fomentar la lectura entre els col·lectius amb necessitats específiques
– Facilitar l´accés a la cultura, la informació, el coneixement i la lectura d´aquest col·lectiu
– Fomentar l´accés a la informació i el coneixement en temes de salut, drets civils, immigració, etc., facilitant en la programació de la xarxa de Biblioteques de Barcelona xerrades sobre aquestes temàtiques

Els diferents àmbits en els quals s´han realitzat les propostes són el de família i serveis socials; persones amb discapacitat; drets civils; salut; immigració i interculturalitat; joventut; i usos del temps.

Els principals nous acords són:

– Cercar cessions de fons documental de lletra gran per ampliar l´existent a les biblioteques i iniciar una línia de lectura fàcil per a gent gran. Aquest any està previst que s´iniciïn clubs de lectura a 2 biblioteques de Nou Barris (els clubs de lectura tenen 30 participants com a màxim).

– Potenciar la xarxa de voluntaris que porta llibres o lectura en general als domicilis de la gent gran i a les residències. Des del Departament de Gent Gran es contactarà amb els Voluntaris de la Gent Gran i els diferents casals per donar resposta a les demandes de lectura a domicili de gent gran amb servei d´atenció domiciliària (SAD). Biblioteques Barcelona treballarà per tal que també s´incorporin els voluntaris de les biblioteques per tal d´ampliar la prestació d´altres serveis, com per exemple el club de deures, etc.

– Experiència pilot el projecte ?Temps de Barri, temps per tu? on els familiars de menors amb discapacitat disposaran de temps personal al mateix temps que seus fills/es gaudeixen d´una activitat sociabilitzadora. S´iniciarà a dues biblioteques de Nou Barris amb 20 nens per grup. Durant les sessions s´ha previst l´assistència de monitors especialitzats en l´atenció a menors amb discapacitat per atendre els menors que participin.

– Seguiment de l´estat d´accessibilitat i millora de les web de Biblioteques de Barcelona per fer-les més accessibles a les persones amb discapacitat.

– Realitzar accions de formació entre el personal de Biblioteques per tal de millorar l´accessibilitat de les persones amb discapacitat.

– Realització de senyalització (documents i prestatgeries) pilot en Braïlle dels cd´s i dvd a la Biblioteca Bon Pastor.

– Realització d´una guia de recursos documentals sobre els nous usos del temps que es publicarà a finals del primer trimestre d´aquest any.

– Programar accions per capacitar al personal de les Biblioteques en la gestió de conflictes en situacions d´agressivitat.

– Oferir les Biblioteques com un recurs municipal disponible per a les entitats per fer activitats, actes, etc. propis.

– Fer xerrades i activitats a les biblioteques per temàtiques com els Drets Humans i col·lectiu LGBT.

– L´Agència de Salut Pública de Barcelona podrà oferir xerrades i conferències sobre els temes que investiga: medi ambient (estat de l´aigua, animals urbans…), conductes relacionades amb la salut (tabaquisme, consum de drogues, alimentació saludable…). Biblioteques de Barcelona contribuirà amb la difusió dels recursos documentals existents en el seu fons al voltant dels temes presentats a les xerrades i conferències.





Paraules clau