El reforç municipal del servei de neteja per al Nadal permet recollir 60.281 tones de brossa : Servei de Premsa

El reforç municipal del servei de neteja per al Nadal permet recollir 60.281 tones de brossa

20/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El reforç del servei de recollida i neteja durant la campanya de Nadal ha permès recuperar un total de 60.281 tones de brossa en 36 dies, un 3% menys que a la campanya de l´any passat, quan se´n van retirar 67.210 tones, en 39 dies.

Per fraccions, enguany s´han retirat 9.790 tones de fracció orgànica, 1.949 tones d´envasos, 40.471 tones de rebuig, 4.277 tones de paper i cartró i 3.794 tones de vidre. Durant la campanya nadalenca del 2010/2011, es van recollir 10.970 tones de fracció orgànica, 2.211 tones d´envasos, 44.606 tones de rebuig, 5.356 tones de paper i 4.067 tones de vidre.

El reforç del serveis de neteja i recollida s´ha desenvolupat del 5 de desembre de 2011 fins el 9 de gener de 2012. L´operatiu de recollida dels contenidors de brossa neta i la recollida comercial s´ha desenvolupat durant 36 dies, enfront dels 39 que va durar l´any passat, adaptant-se al calendari de festes nadalenques d´enguany. Aquest és un dispositiu habitual a la ciutat, que programa l´Ajuntament per donar cobertura a l´increment de l´activitat comercial, reforçant el servei de neteja viària i la recollida comercial de paper i cartró, amb especial atenció als principals eixos comercials i d´afluència de ciutadans. A més, s´augmenta la recollida selectiva i es programen serveis especials per a actes com les diferents fires de Nadal a la ciutat o la cavalcada de Reis.

S´obtenen 120 m3 de cobertura vegetal amb el trinxat dels arbres de Nadal recollits

Després de les festes, l´Ajuntament posa en marxa la campanya de recollida dels arbres de Nadal, i habilita 221 espais arreu de la ciutat per dipositar específicament les restes vegetals dels arbres i plantes de Nadal.
Amb els exemplars recollits durant la campanya d´enguany, del 7 al 17 de gener, s´ha obtingut 120 metres cúbics de mulching, una cobertura vegetal o encoixinat que s´obté un cop triturats els arbres i plantes.

Les restes vegetals recollides es traslladen al Viver dels Tres Pins, una instal·lació municipal que es troba a Montjuïc, on les plantes dipositades en els punts de recollida – majoritàriament avets però també branques d´arbres diversos o ponseties- es netegen d´ornaments i elements decoratius per triturar-les i obtenir un compost orgànic, el mulching. Aquesta cobertura vegetal es distribueix després pels parcs i jardins urbans sobre la terra vegetal al voltant d´àrees d´arbustos, talussos o altres espais urbans, per:
– preveure la compactació excessiva del terreny per causa de l´acció combinada dels elements, principalment la pluja
– afavorir la retenció de la humitat procedent de la precipitació o del reg així com l´aireig del sòl.
– actuar com a agent preventiu de l´aparició de males herbes.

En aquesta campanya s´ha obtingut la mateixa quantitat que durant la campanya del 2010.





Paraules clau