Vives: ?Fer marxa enrere en el procés de gestió individualitzada de l´aeroport de Barcelona no és acceptable? : Servei de Premsa

Vives: ?Fer marxa enrere en el procés de gestió individualitzada de l´aeroport de Barcelona no és acceptable?

23/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha retret avui a la Ministra de Foment, Ana Pastor, que hagi anunciat que suspèn els concursos de licitació dels aeroports de Barcelona i Madrid que havien de garantir-ne una gestió descentralitzada. ?Fer marxa enrere en el procés que s´havia engegat per garantir una gestió individualitzada de l´aeroport de Barcelona no és acceptable després de tants anys de reivindicació de les administracions catalanes de poder tenir un paper determinant en la seva gestió?, ha advertit Vives.

El tinent d´alcalde ha lamentat que ?massa vegades el Ple municipal s´ha pronunciat a favor de tenir veu i vot sobre el futur d´aquesta infraestructura perquè ara, de cop, s´aturi el procés que estava endegat i que anava en la bona línia per garantir la competitivitat del Prat?.

Antoni Vives considera que ?és imprescindible convertir Barcelona en un veritable Hub internacional i intercontinental, i garantir la presència de l´Ajuntament de Barcelona en la gestió individualitzada de l´aeroport, d´acord amb el que estableix la Carta Municipal?.

El tinent d´alcalde d´Hàbitat Urbà ha recordat que l´Ajuntament de Barcelona ha reclamat, repetidament, la necessitat d´una gestió diferenciada de l´aeroport que ?permeti competir amb els altres aeroports europeus i internacionals en igualtat de condicions? i ha expressat el seu ?malestar per la decisió unilateral del govern central?.

Antoni Vives ha avançat que l´Alcalde Xavier Trias aprofitarà la trobada amb la ministra Ana Pastor del proper 14 de febrer, on repassaran l´estat de les infraestructures que afecten a la ciutat, per tractar d´acostar posicions sobre el futur model de gestió de l´aeroport.

El Plenari de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat en més d´una ocasió declaracions institucionals reclamant aquesta presència determinant de la ciutat per decidir el futur de l´aeroport, una peça clau de l´economia de Catalunya.





Paraules clau