Obres de millora a la Font Màgica fins al 24 de febrer : Servei de Premsa

Obres de millora a la Font Màgica fins al 24 de febrer

27/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Des del 9 de gener i fins al 24 de febrer, s´estan duent a terme treballs de millora a la Font Màgica per tal de substituir-ne el calderó i una branca d´impulsió de l´aigua, instal·lar variadors de la freqüència i canviar el quadre elèctric d´una de les cascades. Amb aquestes millores es renoven peces originals del 1929, sense valor històric, i es reforça la solidesa del sistema ornamental de la font més famosa de la ciutat, que enguany compleix 83 anys en funcionament i que anualment rep uns 2´5 milions de visitants.

Els treballs consisteixen a:
? Substituir una branca d´impulsió de l´aigua: es substitueix la branca est del col·lector central de la font per tal d´evitar pèrdues d´aigua i per renovar aquesta peça, instal·lada l´any 1929, que distribueix l´aigua a traves dels circuits hidràulics ornamentals.

? Instal·lar variadors de freqüència del joc 19: aquest joc fa moure un grup de toveres perifèriques fins a una posició inclinada i torna a la posició inicial. Amb la instal·lació de 8 variadors de velocitat s´aconseguirà una arrencada i aturada suau i a la vegada es podrà aturar el motor per evitar trencaments del mecanisme.

? Canviar el quadre elèctric i els interruptors de la cascada 3: aquesta cascada disposava d´un sistema de distribució elèctrica fora dels estàndards d´elements elèctrics actuals, que ara es renovarà instal·lant un nou quadre elèctric i un nou cablejat, canalitzat a través de safates de PVC perforades, fins als diferents receptors i quadres que hi hagi aigües avall, adequades a la normativa i estàndards.

? Substituir el calderó de la font: el calderó és un dispositiu de distribució hidràulica que afecta directament als jocs centrals i principals de la Font Màgica. La seva missió és optimitzar l´espai disponible per a les conduccions hidràuliques que van des de les vàlvules fins als brocs que donen forma als rajos d´aigua. Es composa d´una sèrie de conduccions anulars semi-concèntriques per cadascuna de les escomeses de la base i múltiples sortides superiors per a les toveres on s´emplacen finalment els brocs que formen els jocs. Aquesta peça, instal·lada al 1929 i restaurada al 1992, requeria un canvi per haver esgotat la seva vida útil i per mantenir la funció ornamental de la font.

La Font Màgica reprendrà els passis dels seus espectacles a partir de la finalització de les obres, que tenen un cost aproximat de 450.000 euros.
Fonts equipades amb sistemes d´estalvi i eficiència energètica
Al llarg dels darrers anys l´Ajuntament de Barcelona està duent a terme treballs de rehabilitació i millora a les 301 fonts ornamentals de què disposa la ciutat. Aquestes obres permeten millorar l´estructura de les instal·lacions, disposar de les últimes tecnologies d´estalvi d´aigua i estalvi energètic. Aquests treballs consisteixen en la millora dels sistemes de recirculació i filtració de l´aigua, el control de la qualitat de les aigües, la impermeabilització dels vasos, la instal·lació de sistemes de telecontrol, la millora de les escomeses elèctriques i la instal·lació de il·luminació de baix consum mitjançant tecnologia LED.

Actualment el 100% de les fonts de Barcelona estan dotades de sistemes de recirculació de l´aigua, les 83 fonts ornamentals de la ciutat amb majors consums ja s´abasteixen amb aigua freàtica, i s´ha impermeabilitzat 177 fonts per garantir la seva estanqueïtat i evitar pèrdues.





Paraules clau