L´Ajuntament de Barcelona estén la recomanació de recollir els alumnes abans de les 15:00 hores a totes les escoles de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona estén la recomanació de recollir els alumnes abans de les 15:00 hores a totes les escoles de la ciutat

02/02/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Des de les 08:00 hores l´Ajuntament de Barcelona manté activada la fase d´emergència 1 del Pla d´Emergència Municipal per Neu i Gel que es va activar ahir al matí davant l´inici de nevades puntuals en alguns punts dels barris de muntanya de la ciutat.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha elevat el Pla Neucat a la fase d´emergència per les previsions meteorològiques i recomana avançar la sortida dels infants de les escoles i demanar als pares que puguin que recullin els infants abans del migdia.

En base a aquest avís, l´Ajuntament de Barcelona ha decidit ampliar la recomanació de recollir els alumnes abans de les 15:00 hores a tots els centres escolars de la ciutat i a totes les escoles bressol i no només a les de la zona alta i de muntanya, en previsió de l´empitjorament de les condicions meteorològiques a partir de les 16:00 hores. Tot i aquesta recomanació, tots els centres romandran oberts i atendran els infants en tot moment durant tot l´horari lectiu habitual, per aquells pares que no tinguin possibilitat de recollir als alumnes.

A banda, hi ha un total de 8 escoles que aquest matí han pres la decisió de tancar i ja no han obert els centres: Xiprers, Sant Joan de la Creu, Mestre Morera, Virolai, Patronat Domènech, Castell de Sant Foix, la Ginesta i Folch i Camarassa (tots els centres estan situats als Districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris i Gràcia).

Utilitzar el metro

L´Ajuntament de Barcelona continua demanant als ciutadans que avui preferentment utilitzin les línies de metro i altres sistemes de ferrocarril subterrani (FGC) per moure´s per la ciutat donat que la xarxa d´autobusos també pot patir afectacions o modificacions del servei.

Al llarg del dia s´hauran escampat 45 tones de sal

L´Àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans segueix escampant sal pels carrers de Barcelona, amb especial atenció a l´entorn dels hospitals i les escoles. Al llarg del dia d´avui s´hauran llançat a la via pública 45 tones de sal i està previst tirar-ne 25 més durant la matinada.

Atenció a les persones

Els Serveis Socials municipals han ampliat en 30 les places en centres de dia i en 80 les places disponibles per aquesta nit de cara a atendre a les persones sense sostre que pernocten a la ciutat. En total es comptarà amb 240 places a punt per atendre a aquells que ho necessitin.

Ahir al matí es va activar el Pla d´Acció Logístic Social amb un reforç dels equips d´emergència del Centre d´Urgències i Emergències Socials de l´Ajuntament distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d´allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre.

En total aquesta nit passada han intervingut 8 equips de més de 55 persones que han contactat al carrer amb un total de 138 persones, mentre que 71 es van dirigir directament al CUESB. En total han acceptat allotjament 103 persones.

El Pla d´Acció Logístic Social continuarà activat.

Més agents al carrer

Des del CECOR s´ha donat ordre a la Guàrdia Urbana d´anul.lar totes les actuacions no operatives per tal d´intensificar la seva acció al carrer, fent també patrullatge preventiu a les rondes. Prop de 700 agents patrullaran durant el torn de matí i 700 més durant el torn de tarda per minimitzar les afectacions que es puguin produir. Bombers de Barcelona també manté tots els seus protocols d´actuació activats.

Recomanacions en cas de nevada

L´Ajuntament de Barcelona fa un seguiment exhaustiu de l´operació Fred a través de les xarxes socials, concretament, amb els perfils de twitter @barcelona_cat i @barcelona_010. L´objectiu és donar informació de servei en temps real de talls de trànsit, actuacions i tot allò que pugui ser d´interès pels ciutadans.

Els ciutadans poden també trucar al 010 que oferirà informació actualitzada permanentment sobre incidències rellevants. En el cas de persones amb situació de vulnerabilitat poden trucar al telèfon 900 70 30 30 per demanar assistència en cas de necessitat.





Paraules clau