L´Ajuntament de Barcelona passa a fase d´alerta el Pla Municipal per Neu i Gel : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona passa a fase d´alerta el Pla Municipal per Neu i Gel

03/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí a les 07:45 hores l´Ajuntament de Barcelona ha baixat de la fase d´emergència 1 a la fase d´alerta el Pla Municipal per Neu i Gel d´acord amb les noves informacions del Servei Meteorològic de Catalunya que han rebaixat el risc de nevada a Barcelona.

El Centre de Coordinació d´Emergències de Barcelona, amb participació de tots els serveis municipals i els cossos de Seguretat segueix operatiu per atendre qualsevol incidència que es pugui produir a la ciutat i en especial aquelles relacionades amb l´episodi de fred a la capital catalana.

La prioritat és atendre i donar assistència a les persones més vulnerables davant les previsions de fred intens que s´han de mantenir de cara als propers dies.

D´altra banda, els Serveis Socials de l´Ajuntament de Barcelona han atès aquesta nit 163 persones en el marc de l´Operació Fred. Un total de 149 persones han acceptat l´allotjament ofert pels equips d´Emergències Socials. Després del reforç realitzat ahir, la ciutat de Barcelona disposa en aquests moments de 240 places per poder atendre les persones que pernocten al carrer i que accepten els serveis oferts pels equips d´Emergències Socials.

A les 6:00 hores, la Sala Conjunta del Centre de Coordinació d´Emergències ha pres la decisió d´obrir amb normalitat totes les escoles de la ciutat, donat que fins ara no hi ha hagut precipitacions que puguin dificultar l´accés dels ciutadans als centres. Únicament es mantindrà suspès el transport escolar interurbà, que en el cas de Barcelona afecta bàsicament a les escoles d´educació especial.

El portaveu del Govern municipal, Joaquim Forn, compareixerà a les 10:30 a la Sala Lluís Companys per informar de l´evolució d´aquest episodi de fred.





Paraules clau