Xavier Trias: “acomiadem un artista universal, compromès i generós amb el seu país” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “acomiadem un artista universal, compromès i generós amb el seu país”

06/02/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat aquesta nit el seu condol per la mort de l´artista Antoni Tàpies als 88 anys. L´Alcalde ha afirmat que “avui acomiadem un artista en majúscules, un artista total, universal, compromès i generós amb el seu país, la seva terra i les seves institucions”. “El gran nombre de les seves obres que acompanyen iniciatives cíviques i culturals del nostre país, n´és testimoni”, ha afegit Trias.

L´Alcalde ha assenyalat que Tàpies “forma part d´aquests artistes de renom mundial que tenen a la nostra ciutat el seu espai de referència”. En aquest sentit, Xavier Trias ha recordat que “el seu llegat segueix ben viu a Barcelona, la seva fundació recentment renovada és un reclam artístic de primer nivell per la nostra ciutat com ho són la Fundació Miró i el museu Picasso”. L´Alcalde també ha remarcat que l´etapa de maduresa creativa d´Antoni Tàpies, a les darreries del franquisme, coincideix amb una etapa de “compromís polític i de reivindicació nacional que contagia la seva obra”.

Antoni Tàpies va rebre l´any 1992 la Medalla d´Or de la Ciutat de Barcelona. En els anys 1979 i 1999 també va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona.





Paraules clau