La Guàrdia Urbana desallotja la finca ocupada del carrer de la Creu Coberta 20, afectada pel projecte d´obertura del carrer Diputació : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana desallotja la finca ocupada del carrer de la Creu Coberta 20, afectada pel projecte d´obertura del carrer Diputació

20/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat aquest matí sense incidents l´edifici del número 20 del carrer de la Creu Coberta, al barri d´Hostafrancs, a on hi vivien de forma il·legal 15 persones que l´ocupaven des del mes de gener de 2008. Aquest edifici, de planta baixa més 3 pisos i dos habitatges per planta, és de propietat municipal, i és un dels 5 blocs afectats per l´operació urbanística de connexió del carrer Diputació amb el carrer de la Creu Coberta. Un cop es buidi dels objectes personals dels ocupats de l´immoble, l´Ajuntament de Barcelona procedirà a l´enderroc de la finca.

L´obertura del carrer Diputació per connectar-lo amb el carrer de la Creu Coberta és un pla especial d´actuació urbanística que es va aprovar l´any 1994 que vol resoldre la complicació d´un carrer de l´Eixample que mor sense cap sortida. El projecte preveu connectar mitjançant un gir d´uns 90 graus el carrer Diputació, que s´allarga uns 200 metres, amb el carrer de la Creu Coberta, per connectar d´una forma molt directa aquest carrer amb la Gran Via. Es considera que millorarà molt la mobilitat en aquest entorn i que repercutirà positivament en la vitalitat comercial del carrer de la Creu Coberta i de la Carretera de Sants, així com en la descongestió de la plaça d´Espanya, que darrerament ha esdevingut un punt neuràlgic de la ciutat de Barcelona. El regidor de Sants-Monjtuïc, Jordi Martí, destaca que ?el PERI d´Hostafrancs és una prioritat del govern de la ciutat i del districte?. I ha afegit: ?Tenim la ferma voluntat de desplegar-lo en benefici de la mobilitat a la zona, de la vida del comerç i de la millora de les condicions del barri?.
L´actuació, que té una tramitació molt complexa, afecta 5 finques del carrer de la Creu Coberta (als números 24-22 i 26) i del carrer del Príncep Jordi (22-24), que ocupen una superfície total de 3.923 m2.





Paraules clau