L´Ajuntament de Barcelona cedirà 20 solars a entitats sense ànims de lucre per donar-los un ús provisional : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona cedirà 20 solars a entitats sense ànims de lucre per donar-los un ús provisional

22/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona cedirà 20 solars buits a entitats i associacions sense ànim de lucre perquè hi proposin usos i activitats temporals. Aquesta iniciativa, anomenada ?Pla Buits?, pretén afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d´aquests espais buits per retornar-los a la ciutat.

El Pla Buits (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) preveu fer una crida oberta de projectes al llarg d´aquesta primavera per tal que les entitats públiques o privades sense ànim de lucre de la ciutat proposin un ús o activitat d´interès i una gestió temporal, d´un any prorrogable, dels 20 emplaçaments que inclou la mesura.

L´Ajuntament cedirà dos solars, de titularitat municipal, per cada Districte per tal d´homogeneïtzar l´impacte de la iniciativa. Aquests espais han estat seleccionats d´acord amb les necessitats del territori i atenent a la manca de previsió de desenvolupament del seu ús definitiu ja sigui per les seves característiques urbanístiques o bé pel context de crisi econòmica.

Per a fer difusió de la crida, es donarà informació a les entitat de la ciutat, a través del Consell de Ciutat, del Consell Municipal d´Associacions de Barcelona i de la Xarxa de signants del Compromís per a la Sostenibilitat. També es donarà informació a les entitats del territori, a través dels Consells de Barri on estan situats els emplaçaments i amb la organització d´una oficina de suport per orientar les entitats en la presentació dels projectes

Les iniciatives seran avaluades i finalment seleccionades per un Jurat que estarà format per representants d´entitats, membres del Consell Consultiu d´Hàbitat Urbà, de les 5 tinències d´alcaldia de l´Ajuntament, del Comissionat de Participació i Associacionisme i dels deu Districtes de la ciutat. Els membres del jurat valoraran especialment la flexibilitat del programa, el seu caràcter efímer i provisional, una autogestió eficient que mantingui en bon estat les instal·lacions i que l´impacte i rendiment social de les propostes sigui positiu pel conjunt de la ciutat. Aquelles iniciatives que siguin seleccionades es revelaran durant el mes de setembre.





Paraules clau