Gràcia organitza el primer Dia Internacional del Teatre : Servei de Premsa

Gràcia organitza el primer Dia Internacional del Teatre

23/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Gràcia acollirà, dimarts vinent, a les 20 hores, l´acte del Dia Internacional del Teatre, que se celebrarà per primera vegada a la sala d´actes de la seu del districte, en una iniciativa que vol homenatjar la llarga tradició teatral gracienca, tant amateur com professional, i que comptarà amb la participació d´una desena d´entitats culturals del districte que treballen perquè les arts escèniques siguin un referent cultural de primer nivell.

La celebració, a Gràcia, del Dia Internacional del Teatre sorgeix de la voluntat de la regidoria de donar suport a les entitats culturals gracienques, moltes d´elles centenàries, que fan un treball important en la de difusió del teatre i en altres aspectes de l´ àmbit de la cultura.

La tinent d´alcalde i regidora de Gràcia, Maite Fandos, considera que ?la cultura a Gràcia representa, a la vegada, l´associacionisme històric i les tendències i els nous models d´expressió artística, sobretot en la vessant teatral,a més d´un estil de vida i d´una manera d´entendre la comunitat?. ?Per aquesta raó?, ha afegit, ?la regidoria vol, amb aquest acte, agrair la feina ben feta i el gran esforç que estan fent totes les entitats culturals, escoles, empreses i equipaments en l´àmbit de les Arts Escèniques?. ?Plegats, estem treballant perquè Gràcia sigui un referent teatral en tota Catalunya?, ha conclòs.

Durant l´acte, presidit per Maite Fandos, es farà la lectura del manifest del Dia Internacional del Teabre, escrit per John Malkovich. El llegirà Toni Casares, director de la Sala Beckett. A més, es durà a terme la lectura de petits fragments de textos teatrals a càrrec de membres de diferents entitats culturals de Gràcia, com Disbauxa, el Cercle Catòlic, el Centre Moral, el Col·legi del Teatre, Foix Teatre, Helena Teatre, Lluïsos de Gràcia, Pentagrama i Orfeó Gracienc. L´acte es clourà amb una intervenció de l´actor i director teatral gracienc Esteve Polls.

El Dia Mundial del Teatre va ser creat el 1961 per d´Institut Internacional del Teatre (ITI) i se celebra anualment el 27 de març. El primer Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre va ser escrit per Jean Cocteau (França) el 1962.





Paraules clau