El patronat de la Fundació Mobile World Capital nomena, en la primera reunió, la Comissió Executiva : Servei de Premsa

El patronat de la Fundació Mobile World Capital nomena, en la primera reunió, la Comissió Executiva

26/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Patronat està format per l´alcalde de Barcelona i president de la Fundació, Xavier Trias i la segona tinenta d´alcaldei secretària de la Fundació, Sònia Recasens, en representació de l´Ajuntament; el secretari d´Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, i vicepresident de la Fundació, Víctor Calvo-Sotelo, i el director general de Red.es, Borja Adsuara, per part del Ministeri d´Indústria, Energia i Turisme.

La Generalitat està representada pel conseller d´Empresa i Ocupació, i vicepresident de la Fundació, Francesc Xavier Mena, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Per part de Fira de Barcelona participen el seu president, Josep Lluís Bonet, i el director general, Agustí Cordón, mentre que Anne Bouverot, directora general de GSMA, i John Hoffman, conseller delegat de GSMA Ltd., són els membres designats per l´associació que representa els interessos dels operadors mòbils de tot el món.

En la seva reunió d´avui, el Patronat ha designat també la Comissió Executiva de la Fundació al capdavant de la qual figuraran com a vicepresidents executius John Hoffman i Agustí Cordón, qui exercirà funcions de President i s´encarregarà de nomenar l´equip directiu que haurà de desenvolupar totes les iniciatives lligades a la Capitalitat. També formaran part de la Comissió Executiva Juan Corro, director del Gabinet de la Secretaria d´Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Constantí Serrallonga, gerent municipal de l´Ajuntament de Barcelona i Josep Moragas, conseller delegat d´ACC1O, de la Generalitat de Catalunya.

Un projecte de gran impacte

Barcelona va ser designada el passat mes de juliol Mobile World Capital per al període 2012-2018 per la GSMA. El projecte, l´impacte econòmic del qual per a tot el període s´estima en prop de 3.500 milions d´euros, se sustenta en quatre pilars: Mobile Wold Congress i Mobile World Hub, centrats sobretot en l´àmbit industrial i empresarial, i Mobile World Centre i Mobile World Festival, de major incidència social i ciutadana.

Com a Mobile World Capital, Barcelona es convertirà en referent mundial de les comunicacions mòbils i en un laboratori urbà de noves aplicacions que transformaran l´entorn de les empreses i de les persones mitjançant el desenvolupament d´un teixit industrial i tecnològic basat en el potencial de la mobilitat lligat a àmbits tan diversos de la vida quotidiana com la salut, el transport, les compres i l´oci.





Paraules clau