[Actualització] Núvol de clor al Centre Esportiu Municipal Sant Sebastià : Servei de Premsa

[Actualització] Núvol de clor al Centre Esportiu Municipal Sant Sebastià

28/03/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

Els Bombers de Barcelona han aixecat sobre les 14:00 hores el perímetre de seguretat arran del núvol de clor originat a la piscina interior del Centre Esportiu Municipal Sant Sebastià, situat a la Plaça del Mar s/n., a Ciutat Vella. La situació ha quedat normalitzada a l´exterior del recinte.

Els bombers, que han rebut l´avís a les 11:15 hores, han evacuat les instal·lacions, gestionades pel Club Natació Atlètic Barceloneta. Segons el balanç definitiu, 8 persones han hagut de ser ateses per intoxicació lleu per inhalació. 5 dels afectats els han atès a l´Hospital del Mar, 1 al CAP Manso i 2 els han donat d´alta al mateix lloc dels fets.

Els Bombers han utilitzat ventiladors mecànics per acabar d´eliminar la concentració de clor de l´interior del recinte. Al començament dels treballs, i durant uns minuts, s´ha ampliat el perímetre de seguretat a 200 metres i s´ha ordenat preventivament el confinament dels edificis més pròxims.

A les 14:55 i després de comprovar les garanties de seguretat de l´equipament s´ha reobert la zona d´accés a vestuaris. L´obertura de tot l´equipament esportiu no es farà fins que no s´hagin revisat la totalitat de les instal·lacions.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha finalitzat la pre-alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya, PROCICAT. El Port de Barcelona també ha activat el seu Pla d´Autoprotecció.

L´emergència ha activat dotacions de Bombers de Barcelona, Guardia Urbana i Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM). La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, també s´ha desplaçat fins als lloc dels fets.





Paraules clau