El Plenari del Consell Municipal condemna els fets violents produïts durant la jornada de vagada per una minoria organitzada : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal condemna els fets violents produïts durant la jornada de vagada per una minoria organitzada

30/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El president del Consell Municipal, Joan Puigdollers, ha obert el Plenari llegint la següent declaració:

– Ahir, 29 de març de 2012, Barcelona va acollir com moltes altres ciutats una jornada reivindicativa legítima emparada en el dret de vaga. Una vaga general convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, i USOC que va tenir un seguiment i un desenvolupament important a la ciutat de Barcelona, on hi van particiar milers de barcelonins i barcelonines en un clima reivindicatiu, pacific i civic.

– Malauradament aquest dret legítim s´ha vist una vegada més malmès per l´actuació minoritària de grups violents. Grups que aprofiten qualsevol convocatòria massiva per infiltrar-se, provocar aldarulls i posar en perill la seguretat de persones i establiments comercials de la nostra ciutat, així com també el patrimoni públic.

– L´Ajuntament de Barcelona expressa el màxim respecte per la convocatòria de vaga general del 29 de març de 2012 i la seva més enèrgica condemna dels fets violents produïts per una minoria organitzada durant aquesta jornada.

– Oferim el nostre suport a les actuacions dels cossos de seguretat, Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra. Així, com a la tasca de tots els governs municipals de la ciutat en la seva lluita per eradicar els fenòmens violents a la ciutat.

– Com a Ajuntament de Barcelona ens personarem contra totes les persones que han estat detingudes i imputades per aquests fets.

– Com a representants polítics de l´Ajuntament de Barcelona demanem compartir amb la resta d´entitats, agents socials i econòmics de la nostra ciutat un procés de reflexió amb el conjunt de la ciutadania, per tal de rebutjar a aquells que, aprofitant l´expressió de propòsits legítims, només cerquen conrear la violència.





Paraules clau