El CUESB oferirà atenció psicosocial als familiars de les víctimes que hagin estat traslladades a l´Institut de Medicina Legal : Servei de Premsa

El CUESB oferirà atenció psicosocial als familiars de les víctimes que hagin estat traslladades a l´Institut de Medicina Legal

02/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Centre d´Urgències i Emergències Socials de l´Ajuntament de Barcelona, a través del Servei d´Emergències Socials, ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament de Justícia, més concretament amb l´Institut de Medicina Legal, per oferir atenció psicosocial als familiars i/o amics de víctimes a conseqüència d´una emergència o de catàstrofe a la ciutat i que hagin estat desplaçats a les dependències de l´IML sempre que es requereixi aquesta atenció.

El Servei d´Emergències Socials (SES) també oferirà assessorament i suport als metges forenses per tal que aquests professionals puguin oferir una atenció més adequada als afectats a l´hora de realitzar determinades gestions, com per exemple les entrevistes amb els familiars de les víctimes per a l´obtenció de dades, reconeixements, etc.

Aquest protocol d´actuació també es posarà en marxa en cas que l´IML ho consideri necessari per proporcionar suport emocional puntual als tècnics per tal d´alleugerir l´estrès emocional generat per l´actuació .

Aquest conveni de col·laboració respon al compromís pres per l´Ajuntament el mes de gener de dotar el CUESB de més recursos per poder ampliar els seus serveis. Amb aquest nou protocol d´actuació es regularitza una part de les actuacions que el CUESB ha de realitzar amb persones d´altres municipis i que pateixen situacions d´emergències socials a la nostra ciutat aconseguint així una projecció metropolitana.

En aquesta mateixa línea l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha augmentat el 91,5% del pressupost destinat a les Emergències Socials, passant de 2.075.966 euros l´any 2011, a 3.975.966 aquest any a part dels 2 milions que es destinaran a l´habilitació del nou edifici que allotjarà el CUESB.

El CUESB és un servei de referència a la ciutat que ofereix atenció social permanent atenent qualsevol situació d´urgència i emergència a la ciutat durant 24 hores, els 365 dies de l´any.

El SES s´activa davant una situació de sinistre o quan s´activa un pla d´emergència, i actua en coordinació amb altres serveis per tal d´atendre a les persones afectades i proporcionar l´ajuda necessària perquè puguin tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible. L´any 2011 el SES va atendre un total de 736 persones.





Paraules clau