Joaquim Forn qualifica d´inacceptables i decebedors per a la ciutat de Barcelona el Pressupostos de l´Estat pel 2012 : Servei de Premsa

Joaquim Forn qualifica d´inacceptables i decebedors per a la ciutat de Barcelona el Pressupostos de l´Estat pel 2012

04/04/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Primer Tinent d´Alcalde i portaveu del Govern municipal, Joaquim Forn, ha qualificat aquest matí d´inacceptables i decebedors per a la ciutat de Barcelona el projecte de Pressupostos General de l´Estat pel 2012. Joaquim Forn ha destacat que el projecte del Govern central posa en perill la capacitat de Barcelona per convertir-se en la punta de llança de la recuperació econòmica del país.

En una primera anàlisi del projecte que ahir va presentar el Govern espanyol al Congrés dels Diputats, i destacant que en els pròxims dies l´equip municipal farà un repàs molt detallat de totes les partides que afecten de manera directa i indirecta la ciutat de Barcelona, Joaquim Forn s´ha mostrat contundent en assegurar que ?aquest projecte de pressupost de l´Estat és inacceptable i decebedor per Barcelona?. ?Portem setmanes escoltant nous ministres que parlen de Barcelona o que venen a Catalunya i que destacaven la importància de mantenir algunes inversions que consideraven cabdals, però que a l´hora de la veritat, i a l´espera de veure amb detall les xifres, no sembla que estiguin reflectides en el pressupost?, ha dit el Portaveu del Govern municipal.

Forn considera que amb aquest Pressupost ?està en perill la capacitat de Barcelona per liderar la recuperació econòmica del país?, i ha considerat que serà necessària una revisió de la proposta per recuperar alguns compromisos que s´havien establert. ?Aquest pressupost no dóna resposta a les necessitats que té Barcelona en àmbits tant estratègics com el de la inversió en infraestructures, en el desenvolupament del transport públic, la millora de la seguretat o l´aposta per la cultura?.

Forn ha destacat que no semblen veure´s les partides que han d´assegurar els nous accessos viaris i ferroviaris del Port. Les reduccions de les partides en l´àmbit de Cultura són molt importants, fins al punt que és redueixen en un 62% les aportacions directes a l´Ajuntament, i en gairebé un 20% la partida de subvencions nominatives als diferents equipaments culturals de la ciutat.

Pel que fa a l´assignació estatal a l´Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Joaquim Forn ha ressaltat que a la rebaixa de 70 milions d´euros que ja va practicar el Govern socialista de Rodríguez Zapatero, ara s´afegeix una disminució de 20 milions d´euros més, deixant la partida en només 93 milions, ?i situant el sistema de transport públic de la ciutat de Barcelona i el conjunt de l´Àrea Metropolitana en una situació que pot ser molt greu?.

El Primer Tinent d´Alcalde també ha manifestat la seva preocupació perquè el projecte de Pressupost General de l´Estat pel 2012 limita la capacitat dels ajuntaments a reposar les plantilles de les policies locals en només un 10 per cent de les baixes que es produeixin al llarg de l´any. Això vol dir que l´oferta pública ja iniciada aquest any per un acord de la Comissió de Govern de l´Ajuntament de Barcelona per contractar 200 nous agents de la Guàrdia Urbana i 60 bombers queda en l´aire. ?És una decisió inadmissible que es contradiu en les continues peticions d´augment de les plantilles de policia que vam poder sentir recentment al Plenari municipal?.

Per acabar, Forn ha destacat que el Govern municipal treballarà amb detall aquest pressupost, de forma que a través del Grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats es presentin esmenes que puguin canviar aquest pressupost en el seu tràmit parlamentari; i ha lamentat que ?tot i les declaracions benintencionades del nous ministres, al final acabin fent el mateix que feien els govern anteriors?.





Paraules clau