L´alcalde de Barcelona demana un compromís conjunt a totes les entitats del Pacte per la Mobilitat per millorar la seguretat viària i reduir l´accidentalitat a Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona demana un compromís conjunt a totes les entitats del Pacte per la Mobilitat per millorar la seguretat viària i reduir l´accidentalitat a Barcelona

10/04/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit per primera vegada avui dimarts 10 d´abril al Saló de Cent de l´Ajuntament la Sessió plenària anual del Pacte per a la Mobilitat que ha reunit a un centenar d´entitats i associacions de Barcelona.

El Pacte per a la Mobilitat és un espai de participació i de diàleg creat l´any 1998 per part de l´Ajuntament de Barcelona, amb la voluntat de comptar amb un fòrum participatiu format per l´administració local i un ampli ventall d´associacions i entitats de la ciutat per tal de construir un model de mobilitat basat en el consens. El seu objectiu és treballar i proposar mesures que garanteixin la bona convivència de tots els usos de l´espai urbà.

Durant la Sessió plenària d´avui, l´alcalde Xavier Trias ha reafirmat el seu compromís per millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb una mobilitat sostenible i segura a la ciutat. En aquest sentit, l´alcalde de Barcelona ha reclamat un compromís conjunt a tots els membres del Pacte per la Mobilitat per tal que administració local, associacions i entitats treballin junts per millorar la seguretat de tots els ciutadans i disminuir el nombre d´accidents i reduir les víctimes als carrers de Barcelona. Trias ha afirmat que ?no ens podem conformar amb les actuals xifres d´accidentalitat? i ha afegit que ?necessitem un compromís comú per reduir els accidents i les víctimes?.

L´alcalde també ha explicat que el Govern municipal està treballant en la creació d´una nova xarxa d´autobusos de base ortogonal més competitiva i ha explicat que es preveu que les primeres quatre línies d´aquesta nova xarxa entrin en funcionament cap al mes d´octubre. Trias ha reafirmat la seva aposta per unir el Trambaix i el Trambesós, i ha manifestat que cal posar ordre a la convivència entre les bicicletes i els vianants a la ciutat. En aquest sentit l´alcalde ha apostat per dotar d´infraestructures adients pels ciclistes i en garantir el compliment de les Ordenances Municipals. Finalment l´alcalde ha fet una crida perquè l´Estat no redueixi les aportacions al sistema de transport públic metropolità i ha advertit que si es van disminuint aquestes aportacions podríem entrar en una situació de col·lapse.

Durant la sessió també s´han analitzat altres aspectes de la mobilitat de Barcelona que han de quedar inclosos en el nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU). En aquest sentit, s´ha tractat sobre la millora de l´ordenació en el transport públic en superfície, la millora de l´ordenació i la seguretat dels ciclistes i del transport privat i la millora de la seguretat dels vianants.

Dades Bàsiques 2011

Dins del marc de la Sessió plenària anual s´ha presentat l´informe de gestió de la mobilitat i les Dades Bàsiques de l´any 2011 elaborades en base a l´Enquesta de Mobilitat en dia Feiner (EMEF), les dades dela Direcció de Serveis de Mobilitat i les dels diferents operadors de transport públic, la Guàrdia Urbana i Barcelona de Serveis Municipals (B:SM).

Aquest 2011 s´han dut a terme un total de 6.643.908 desplaçaments diaris a la ciutat de Barcelona, dels quals 4.896.260 han estat desplaçaments interns i 1.747.648 han estat desplaçaments externs o de connexió. La xifra suposa un increment del 2,7% respecte el 2010.

D´aquests, el 41,6% s´han fet amb transport no motoritzat, el 35,9% en transport públic i un 22,6% en transport privat. De les xifres de desplaçaments en transport privat, el 71,8% del total s´han realitzat en cotxe mentre que el 25,2% ho han fet amb moto.

Pel que respecta al nombre d´etapes de desplaçaments diaris que es realitzen a Barcelona s´observa que l´ús del transport públic s´incrementa en un 0,90%, el transport privat disminueix un -2,75% i els desplaçaments a peu o en bicicleta pugen un 2,51%. Cada dia es realitzen a Barcelona 2.493.938 desplaçaments a peu i 118.151 desplaçaments en bicicleta.

Podeu consultar les dades fent clic al següent enllaç:
www.bcn.cat/mobilitat





Paraules clau