Horta-Guinardó crea el ram de roses solidari més gran de Catalunya : Servei de Premsa

Horta-Guinardó crea el ram de roses solidari més gran de Catalunya

20/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d´Horta-Guinardó acollirà els propers dies 23, 24 i 25 d´abril la creació del ram solidari més gran de Catalunya format per 5.000 roses. La iniciativa, impulsada pel Tanatori Ronda de Dalt, gestionat per Serveis Funeraris Integrals, amb la col·laboració del districte d´Horta-Guinardó té com a objectiu fer partícips de la confecció del ram a tots els ciutadans del districte i apropar el tanatori al barri.

Per Francina Vila, regidora del districte d´Horta-Guinardó, ?Aquesta iniciativa va sorgir per commemorar de forma conjunta la diada de Sant Jordi. La cohesió entre els veïns, les entitats i els equipaments és essencial pel bon funcionament del districte, i hem de continuar treballant per enfortir aquesta cohesió amb activitats com aquesta?.

Dilluns, 23 d´abril, es col·locaran diferents punts de recollida floral i de venta de roses solidàries. Pel preu d´una rosa de Sant Jordi n´oferiran dues, una pel comprador i l´altre destinada a la confecció del ram.

Els beneficis obtinguts de la venda aniran destinats a l´associació Gresol d´ajuda i solidaritat del Guinardó. Aquesta entitat, fundada el 1988 per gent del barri del Guinardó, treballa per pal·liar situacions de marginació i pobresa, i lluita per una societat més solidària. L´associació ofereix diferents tipus d´intervencions – suport social, educatiu o econòmic – amb l´objectiu d´evitar situacions de vulnerabilitat de les famílies.

Els punts on es podran adquirir les roses són: plaça Eivissa; plaça del Nen de la Rutlla; Biblioteca del Carmel; casal de Barri Font d´en Fargues; Mercat Municipal Vall d´Hebron (només durant matí); Centre Cívic Teixonera; plaça Alfons el Savi (només durant el matí); avinguda Mare de Déu de Montserrat amb c/ França; i plaça Meguidó.

Durant tot el dimarts 24 d´abril, i a partir de les 10:30 hores, sota el lema ?Vols fer Historia??, la venda i recollida de roses es concentrarà a la plaça Eivissa i s´iniciarà l´elaboració del ram. A partir de les 17:00 hores, i en paral·lel a la confecció del ram, es duran a terme diverses activitats familiars a la plaça. Dimecres 25 d´abril el ram serà traslladat al cementiri d´Horta.

Per Montse Reymóndez, responsable del Tanatori Ronda de Dalt ?com a equipament de serveis que som per al districte, vèiem necessari impulsar una activitat que fomentés la relació amb els ciutadans d´una forma diferent, participativa i solidària?.





Paraules clau