L´alcalde Trias destaca que l´esperit cívic i el sentiment de la diada de Sant Jordi ens dóna un caràcter especial com a poble : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca que l´esperit cívic i el sentiment de la diada de Sant Jordi ens dóna un caràcter especial com a poble

23/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, destaca que l´esperit cívic i el sentiment de la diada de Sant Jordi ens dóna un caràcter especial com a poble. Per a l´alcalde el dia d´avui, és ?el dia més bonic de l´any? i anima tots els ciutadans i ciutadanes a participar de la festa.

Aquest matí l´alcalde de Barcelona ha atès als mitjans de comunicació al pati de l´Ajuntament de Barcelona, que avui, dia de Sant Jordi, celebra una jornada de portes obertes. Al pati, aquest any i per primera vegada, entitats del tercer sector han instal·lat les seves parades on els ciutadans al llarg de tot el dia podran adquirir ?roses solidàries?. Els beneficis seran íntegrament per les entitats que participen aquest any en la iniciativa.

Per a l´alcalde Trias el dia de Sant Jordi és ?el dia més bonic de l´any?, amb molt bon ambient pels carrers i que uneix l´amor als llibres, la cultura, al país i a la gent?. ?Pocs països tenen un dia cívic i de sentiment com la diada de Sant Jordi. Això ens dóna caràcter especial com a poble?, ha afegit, animant tothom a participar de la festa, sortint al carrer.

Trias ha explicat que passarà aquest dia tan especial al carrer. El primer de tot serà, ha explicat, portar una rosa a una persona gran de la ciutat, participant així i com ve fent des de fa molts anys, en al campanya organitzada pels d´Amics de la Gent Gran, després es trobarà amb el gremi d´editors i passejarà per les parades que hi ha pels carrers. I ha explicat que regalarà diversos llibres, com ?Les banderes de l´1 d´abril?, d´Antoni Vives; ?Memòria dels ulls pintats?, de Lluís Llach i ?Orquídies blanques a Central Park?, de Jordi Albertí.

L´alcalde Trias s´ha mostrat convençut que ?malgrat la situació de greu crisi que vivim la gent no deixarà de regalar el llibre i la rosa perquè Sant Jordi és un dia especial?.

Podeu llegir el ban de l´alcalde i consultar les activitats en el següent enllaç:

http://www.bcn.cat/stjordi/





Paraules clau