L´alcalde Trias destaca la necessitat de sensibilitzar tota la població, especialment els més joves, dels riscos que comporta la sida : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la necessitat de sensibilitzar tota la població, especialment els més joves, dels riscos que comporta la sida

25/04/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha destacat avui la necessitat de sensibilitzar tota la població, especialment els més joves, dels riscos que comporta la sida. Trias ha presentat en roda de premsa el concert benèfic ?Les nostres cançons contra la sida? que se celebrarà el 8 de juny al Palau Sant Jordi. Es tracta d´una iniciativa pionera organitzada per la Fundació Lluita contra la SIDA que té com objectiu recaptar fons per finançar els projectes de recerca i investigació sobre VIH que desenvolupa la Fundació. La Fundació de Lluita contra la SIDA va ser creada el juliol de 1992 pel Dr. Bonaventura Clotet a partir de la Unitat VIH de l´Hospital Universitari ?Germans Trias i Pujol? (Can Ruti). Aquesta Unitat va ser la primera a l´Estat que integrà l´assistència mèdica, d´infermeria, psicològica, dietètica i social per atendre els pacients VIH+ alhora que realitzava recerca clínica i bàsica.

En l´acte d´avui s´ha desvetllat el cartell del concert, format per una vintena d´artistes i grups (referències actuals, consolidats i alguns, autèntiques icones de la música catalana), com Gerard Quintana, Marina Rosell, Miguel Poveda, Antònia Font, Mishima, Els Amics de les Arts, Sisa, i molts d´altres. El concert repassarà les cançons del nostre país, algunes escollides pel públic en votacions, en una cita que aplegarà al mateix escenari representants de diverses generacions i estils de músics, des de la Nova Cançó a la Rumba, passant pel Rock Català i el Pop Independent. Així mateix el concert comptarà amb col·laboracions sorpresa i una actuació especial de Lluís Llach amb Pep Guardiola i Sílvia Pérez Cruz.

A l´acte de presentació celebrat avui a la Sala Luz de Gas, hi eren presents Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida; Pep Blay, director artístic del concert del proper 8 de juny, diversos artistes participants i representants de les empreses patrocinadores del concert.

Xavier Trias en la seva intervenció ha explicat que sempre és una satisfacció acompanyar una iniciativa social i que encara ho és més quan la causa és col·laborar en combatre el virus de la Sida i ha agraït tothom que participarà en aquesta iniciativa. L´alcalde ha afirmat la solidaritat sempre és necessària i encara ho és més en els moments difícils que estem vivint i que aquesta iniciativa és una mostra d´aquesta solidaritat que enforteix la nostra societat i per aquest motiu ha demanat que el concert sigui ?un èxit en un doble sentit: recaptant fons per a la investigació sobre el VIH, i per l´altra per sensibilitzar tota la població, especialment els més joves, dels riscos que comporta la sida?.

Xavier Trias ha explicat que s´ha avançat molt, hi ha tractaments que allarguen la vida, però ha advertit que ara el problema és que la gent ha abaixat la guàrdia i les infeccions per VIH+ segueixen. S´ha baixat la guàrdia, entre joves i no tan joves, a Catalunya hi ha 16.732 persones amb la SIDA i 7.136 infectades pel virus VIH+. Dels infectats pel virus, 4.083 tenen entre 25-39 anys. I la transmissió en la majoria de casos ha estat en relacions sexuals.

Com ha analitzat Tria el col·lectiu dels joves són ?població diana? i per això és important recordar la necessitat de que cal prendre precaucions i recordar la importància de l´ús del preservatiu. Això es pot fer, ha dit, de diverses maneres, amb programes de sensibilització a les escoles, als centres de salut, però ?també a través de la música i per això aquest concert és molt important?.

L´alcalde ha afegit que ?tenim la sort que la gent del nostre país és solidària i que les administracions han de recolzar les iniciatives de la societat civil?. Finalment, Xavier Trias ha animat tothom a pujar al Palau Sant Jordi el proper dia 8 de juny. ?Tenim uns equips de recerca de primera, som un referent al món i ho hem de seguir sent. Desitjo que entre tots assolim el repte d´omplir el Palau Sant Jordi per lluitar contra la Sida i per col·laborar en la investigació que trobarà la vacuna de la Sida?.

Més informació del concert:
http://www.flsida.org





Paraules clau