La Guàrdia Urbana detecta dos conductors circulant a més de 130 Km/h per la ciutat : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana detecta dos conductors circulant a més de 130 Km/h per la ciutat

26/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detectat dos motoristes que circulaven a més de 130 Km/h en unes vies amb velocitat limitada a 50 Km/h.

El primer cas va succeir el passat 23 d´abril a l´alçada de la Via Augusta 348, quan un motorista amb matricula andorrana va ser detectat pels radars dels agents de la Guàrdia Urbana circulant a 133 Km/h en una zona limitada a 50. La captació de l´infractor va produir-se entre les 5 i les 6 de la tarda.

El segon fet va ocórrer el passat 25 d´abril al carrer Marina, a l´alçada de la Vila Olímpica, quan un motorista va ser detectat circulant amb una scuter de gran cilindrada a 134 Km/h, en una via on la velocitat està limitada a 50 Km/h.

En tots dos casos, els agents van poder captar la imatge de l´infractor a través d´un radar mòbil i, d´aquesta manera, iniciar l´atestat per un delicte contra la seguretat del trànsit. A més d´instruir les diligències penals, els agents han iniciat el tràmit administratiu imposant una denúncia de 600 euros i proposant la retirada de 6 punts del permís de conduir. La Guàrdia Urbana també està realitzant els tràmits per localitzar els dos conductors i citar-los a les dependències policials per prendre´ls declaració.

Operatiu ?Control de Velocitat?

La localització d´aquestes dues infraccions s´emmarquen dins de l´operatiu ?Control de Velocitat? que la Guàrdia Urbana, conjuntament amb el Servei Català de Trànsit han posat en marxa durant les darreres setmanes a la ciutat. Aquesta campanya està dirigida a reduir les infraccions relacionades amb l´excés de velocitat i l´efecte directe que té sobre l´accidentalitat, així com les possibles víctimes que se´n puguin derivar.

L´informe anual que duu a terme la Unitat d´Accidents de la Guàrdia Urbana analitza les causes indirectes o mediates dels sinistres, és a dir aquelles causes que contribueixen a que es materialitzi l´accident sense ésser la causa principal. Durant el 2011 l´excés de velocitat va ser la segona causa indirecta de col·lisions, després de conduir superant els índexs permesos d´alcoholèmia. Els diferents estudis demostren que quan les col·lisions es produeixen a una major velocitat els lesionats són també de major gravetat. En aquests darrers mesos, i a conseqüència de la reducció del nombre de vehicles que circulen per la ciutat de Barcelona, la Guàrdia Urbana ha detectat una major fluïdesa del trànsit i alhora un increment de la velocitat a dins dels carrers de la capital catalana.

Per aquest motiu, durant aquests dies la Guàrdia Urbana incrementa els controls de velocitat dels vehicles a la ciutat mitjançant els radars mòbils amb l´objectiu de conscienciar als conductors dels risc de circular a una velocitat superior a la permesa i fer pedagogia sobre la importància d´incrementar la seguretat viària a dins de les ciutats. La campanya es durà a terme durant les 24 hores del dia als deu districtes de Barcelona

Podeu consultar imatges de les intervencions fent clic als següents enllaços:
Imatge 1
Imatge 2





Paraules clau