Barcelona commemorarà els 20 anys dels Jocs Olímpics destacant el seu ?esperit transformador? : Servei de Premsa

Barcelona commemorarà els 20 anys dels Jocs Olímpics destacant el seu ?esperit transformador?

27/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Municipal de l´Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, amb el suport de tots els grups municipals, una declaració institucional a l´entorn de la celebració dels 20 anys dels Jocs Olímpics de 1992, que es commemoraran enguany amb un seguit d´actes i esdeveniments per tota la ciutat. Aquests actes tindran un caràcter auster, donada la situació actual, però simbòlics i oberts a tothom.

Impulsada per la tinença de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, la declaració mostra la voluntat de l´Ajuntament de Barcelona d´?establir un vincle definitiu entre Barcelona, l´esport i l´olimpisme?, promulgant la vigència de l´esperit olímpic com a ?força transformadora i creativa, generadora de riquesa i de benestar?.

?Una commemoració que té com a finalitat també generar la confiança als ciutadans que amb esforç es pot superar qualsevol dificultat?, ha assegurat avui la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, apel·lant al compromís ciutadà i del voluntariat que van fer dels Jocs Olímpics de Barcelona un dels millors de la història.

La declaració destaca que ?l´esport és una activitat que encarna visiblement aquestes qualitats imprescindibles a la societat, i al mateix temps també promou el treball en equip, moviments voluntaris i de cooperació no només a nivell personal, sinó també a clubs i entitats que el representen?.

Així mateix, recorda que l´empremta dels Jocs Olímpics del 1992 va permetre a Barcelona ?reinventar-se tot convertint-la en una ciutat de caràcter internacional i de futur tant a nivell social com econòmic?.

La declaració compromet l´Ajuntament de Barcelona a ?fer que l´esperit olímpic envaeixi a tots els ciutadans de Barcelona i els retorni la confiança en el futur i la seguretat que serà amb l´esforç col·lectiu que sortirem de les situacions més difícils?, i a ?reprendre el moviment voluntari i la solidaritat que va generar un objectiu comú, implicant als clubs i entitats, a totes les ciutadanes ciutadans i a totes les forces polítiques de la nostra ciutat?.





Paraules clau