La Guàrdia Urbana decomissa 200 kg de material destinat a la venda ambulant il·legal a l´entorn de la Plaça de les Glòries : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana decomissa 200 kg de material destinat a la venda ambulant il·legal a l´entorn de la Plaça de les Glòries

27/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona, conjuntament amb el Cos Nacional de Policia ha desplegat aquest matí un dispositiu a l´àmbit de Glòries, a l´entorn del mercat de Bellcaire-Encants Vells, amb l´objectiu de controlar la venda ambulant il·legal fora del mercat, i garantir la convivència a l´espai urbà i el descans dels veïns evitant qualsevol infracció de les ordenances municipals.

Fruit d´aquest dispositiu els agents de la policia barcelonina i del Cos Nacional de Policia han dut a terme 31 identificacions i han realitzat 6 trasllats per infraccions de la Llei d´Estrangeria. Els agents també han detingut a una persona per atemptat contra un agent i resistència a l´autoritat. L´agent ha patit ferides lleus.

La Guàrdia Urbana ha imposat un total de 15 denúncies per venta ambulant i 16 per col·laboració amb aquesta pràctica il·legal. Els agents han decomissat 200 kg de productes, en la seva majoria material de rebuig que prové de contenidors o de les escombraries, i que es destrueix amb actuacions coordinades amb la Regidoria de Medi Ambient i Serveis Urbans.

El cos de policia barceloní duu a terme dispositius periòdics a l´àrea de Glòries que es basen en la presència permanent d´agents per evitar la instal·lació dels venedors ambulants il·legals als entorns del mercat, el control de vehicles que puguin servir per proveir aquests venedors i el control de locals de l´entorn que poden funcionar com a magatzem per acumular mercaderies que després es venen al mercat il·legal.

Periòdicament, a més, es realitzen actuacions que consisteixen en el decomís del producte de la venda ambulant no autoritzada. En aquests dispositius participen els agents de la Unitat Territorial de l´Eixample i la Unitat Territorial de Sant Martí, a més d´efectius de les unitats centralitzades d´UPAS i USD. En altres ocasions es realitzen operacions conjuntes amb altres cossos de seguretat.

A més del dispositiu d´agents que tenen assignat el servei específic en aquest espai, la Guàrdia Urbana destina als voltants de la plaça de les Glòries agents de la Unitat Territorial de l´Eixample, que reforcen la seguretat de l´entorn amb vehicles patrulla, escúters i patrulla en bici.

Podeu consultar imatges de l´operació fent clic al següent enllaç:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/mercatdebellcaire1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/mercatbellcaire3.jpg





Paraules clau