L´alcalde de Barcelona demana a tots els grups una posició clara i unitària contra qualsevol expressió de violència als carrers : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona demana a tots els grups una posició clara i unitària contra qualsevol expressió de violència als carrers

27/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En la sessió de control al Govern municipal, l´alcalde de Barcelona ha donat resposta a les preguntes formulades pels grups municipals de l´oposició, en el Plenari del Consell Municipal.

Pregunta del PSC sobre el dictamen de la Permanent del Consell de Ciutat en relació al Programa d´Actuació Municipal 2012-2015. L´alcalde, Xavier Trias, ha manifestat que el dictamen fa aportacions crítiques i altres de favorables sobre el Programa d´Actuació Municipal i ha recordat que encara estem en ple procés de participació per recollir les aportacions de tothom. En aquest sentit, ha reiterat la voluntat del Govern municipal de fer les màximes aproximacions possibles per incorporar les aportacions que faci tant el Consell de Ciutat com també els partits polítics, les entitats i els ciutadans.

Pregunta del PP sobre la xarxa ortogonal d´autobusos. L´alcalde ha explicat que s´està dissenyant aquesta nova xarxa, que millorarà l´existent, amb més qualitat, millor freqüència de pas i menys impacte ambiental. Com ha explicat Trias, serà una xarxa ortogonal, amb eixos verticals i horitzontals, i potser algun en diagonal. L´alcalde ha assenyalat que el proper mes d´octubre començaran les proves amb 4 línies però que el disseny definiu no està tancat: ?els tècnics han d´acabar de dissenyar-ho, després prendrem decisions de com ho anem implementant?. Trias ha afirmat que aquesta és una aposta que s´impulsa des del convenciment, i ha recordat que va ser el grup d´ERC qui ho va impulsar però que hi ha un consens absolut. També ha afegit que ?serà una gran servei, no serà fàcil d´aplicar, començarem a l´octubre i anirem veient com funciona i veurem com ho anem modulant?.

Pregunta d´ICV-EUiA sobre el Pla Estratègic Metropolità. L´alcalde ha fet una valoració molt positiva del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona: ?és una aposta que hem fet des del consens de moltes forces polítiques, que ha acabat en un Pla d´Actuació Metropolità 2011-2015, i que permet dissenyar polítiques metropolitanes en diversos àmbits. Crec que és una gran eina i tenim una gran responsabilitat per tirar-ho endavant?. Trias ha afirmat que el model que vol per aquesta àrea metropolitana és el model de la cultura, el coneixement, la recerca però ha afegit que ?no ens podem negar a estudiar altres iniciatives?, en referència a Eurovegas, un projecte en el que hi ha posicions controvertides entre diversos ajuntaments. ?No estudiar-ho?, ha dit, ?seria una equivocació?, però ha reclamat prudència.

Pregunta d´UpB sobre la seguretat durant la cimera del BCE. L´alcalde ha dit que, com a president de la Junta Local de Seguretat, assumeix plenament l´obligació de treballar per garantir la seguretat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, els Mossos d´Esquadra i la resta de cossos policials, cadascun amb les seves responsabilitats. Trias ha dit que hi haurà una coordinació entre el conseller d´Interior i el secretari d´Estat, i ha emfatitzat la bona col·laboració que existeix també entre l´Ajuntament i el departament d´Interior. A més, en les últimes setmanes l´alcalde s´ha reunit amb els ministres de l´Interior i de Justícia per millorar l´actuació en casos de violència. En aquest sentit, ha demanat a tots els grups municipals una posició unitària per rebutjar l´exercici de la violència, de la mateixa manera que ha defensat el dret de qualsevol ciutadà a manifestar-se i protestar sense violència.





Paraules clau