Barcelona disposa de 421 punts de connexió wifi : Servei de Premsa

Barcelona disposa de 421 punts de connexió wifi

30/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´Institut Municipal d´Informàtica, ha iniciat un pla de reestructuració del servei Barcelona WiFi, inaugurat al juliol del 2009, amb l´objectiu de potenciar el seu ús entre els ciutadans i acomplir amb l´objectiu estratègic de foment de l´ús de les noves tecnologies i de l´ús d´Internet. Així el desplegament previst pel 2012 preveu optimitzar recursos i donar un millor servei al ciutadà.

La ciutat compta a finals d´abril amb un total de 421 punts de connexió wifi gratuïts distribuïts per tota Barcelona entre equipaments, com biblioteques, centres cívics o centres esportius municipals, que sumen un total de 217, i d´altra banda els ubicats a la via pública, parcs i platges, que sumen 204 punts de connexió. Això suposa un increment de 100 punts de connexió al carrer en els darrers mesos.

Entre els criteris que ha aplicat l´Ajuntament per ampliar la xarxa hi ha poder garantir la presència del servei al major nombre d´equipaments del territori, garantir un mínim de dos punts de connexió per barri i estendre el servei a l´exterior segons els criteris que dicta el regulador (CMT).

La decisió de l´Ajuntament d´incrementar l´oferta del servei a la via pública es fonamenta en els següent aspectes:

– Més del 50% dels usuaris accedeixen al servei des de punts ubicats a la via pública, platges o parcs de la ciutat, dada que augmenta significativament durant els mesos de bon temps.

– Alinea el projecte amb les activitats que es desenvoluparan dintre de la capitalitat del mòbil que ostentarà Barcelona fins el 2018, possibilitant l´inici d´un conjunt de projectes que permetin personalitzar la informació i serveis que proporcioni el servei en funció del punt en el que l´usuari es connecti (web de barri, oferta de serveis públics o privats propers,…)

Així mateix l´IMI està avaluant nous models de gestió del servei que permetin garantir la sostenibilitat del servei en el futur i prepara un pla de seguiment del servei. Segons l´enquesta electrònica realitzada a mitjans de 2011 que va comptar amb la participació de 1.667 usuaris, un 70% aprova el servei, amb una nota mitjana de 7,3 punts sobre 10.

Des de la seva inauguració el 15 de juliol de 2009, el servei Barcelona WiFi s´ha anat consolidant com a una eina amb molt bona resposta per part dels ciutadans de Barcelona. Des de la seva inauguració fins a 31 de març de 2012, s´han comptabilitzat 345.000 usuaris diferents, 1.360.000 accessos a la xarxa, distribuïda per 421 punts ubicats en equipaments municipals de tot tipus i també a diferents carrers i parcs distribuïts per la ciutat. En total s´han visitat 115 milions de pàgines.

Per a més informació i gràfics consulteu:
Nota de premsa en format PDF





Paraules clau