L´alcalde Trias afirma que els joves són la garantia que Barcelona pot encarar el futur amb confiança : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que els joves són la garantia que Barcelona pot encarar el futur amb confiança

03/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Uns 250 nois i noies representants dels 35 centres educatius participants de la XVII Audiència Pública, i de les Audiències Públiques de noies del Districte de Nou Barris i del Districte de Sant Andreu, acompanyats del seu professorat, s´han aplegat aquesta matí al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona per fer arribar a l´alcalde i als representants municipals les seves propostes a l´entorn de la participació. Aquest curs 2011-2012, amb la col·laboració del Comissionat de Participació Ciutadana, l´audiència pública als nois i noies de Barcelona ha girat entorn del lema La participació d´infants i joves. Fem sentir la nostra veu!. A l´acte també hi han participat els regidors Gerard Ardanuy, Raimond Blasi i Irma Rognoni, i el comissionat de Participació, Carles Agustí.

L´alcalde ha donat la benvinguda a tots els participants al Saló de Cent, ?un saló on se celebren els actes mes importants de la ciutat, com aquesta Audiència Pública als nois i noies de la ciutat per escoltar les vostres idees, propostes i peticions?.

Fa 17 anys que Barcelona va establir les audiències públiques als nois i noies de la ciutat per poder escoltar la seva veu. Les audiències són un instrument de participació, a través del qual, els joves proposen a l´Ajuntament suggeriments i idees per a la millora de Barcelona. Trias ha expressat que ?les vostres idees, les vostres propostes i les vostres peticions són molt importants. Ens interessa moltíssim saber el que penseu i el que voleu, com imagineu el futur?, ha dit agraït la gran feina feta per joves, escoles i mestres.

L´alcalde ha explicat que ?vivim un moment de dificultat econòmica i social, a la ciutat hi ha gent que pateix, però és el moment de prendre decisions i prioritzant els recursos, i això s´ha de fer escoltant tothom i amb participació. És fonamental escoltar i ser escoltat?.
L´alcalde, dirigint-se als joves, els ha agraït que ?ens heu fet arribar què penseu, què voleu i quins són els vostres plantejaments però també quins són els vostres compromisos?. ?L´acte d´avui?, ha afegit, ?no ha de ser només un acte d´un dia sinó una actitud?. Trias ha explicat que el govern tindrà en compte les propostes que avui s´han expressat i que s´inclouran en el Pla d´Actuació Municipal, ?espero que l´any vinent en l´Audiència Pública, ens digueu que veieu reflectides les vostres propostes en la nostra actuació?.
Finalment Trias ha anunciat que l´any vinent el tema sobre el que girarà l´Audiència Pública serà ?Barcelona digital i les noves tecnologies al servei de les persones?. A continuació hi ha hagut un torn d´intervencions dels representants dels grups municipals i de preguntes dels joves que li han plantejat diverses preguntes a l´alcalde.
Enguany es celebra la XVII Audiència Pública als nois i noies de la ciutat, que s´organitza sota el lema ?La participació d´infants i joves. Fem sentir la nostra veu!?, amb la col·laboració del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme. En aquesta edició hi han participat 1.200 nois i noies de 6è de primària i tots els cursos de secundària, entre 11 i 17 anys, que durant el curs han reflexionat sobre la participació ciutadana del jovent, per assumir compromisos i elaborar propostes. Ja fa 17 anys que l´Ajuntament convoca audiències públiques al jovent, a través de les quals els nois i noies proposen a l´Administració Municipal suggeriments i idees per a la millora de la vida d´infants i joves, i de la ciutadania en general.

A l´acte celebrat aquest matí al Saló de Cent de l´Ajuntament hi han assistit uns 250 nois i noies representants dels 35 centres educatius participants de la XVII Audiència Pública, i de les Audiències Públiques de noies del Districte de Nou Barris i del Districte de Sant Andreu, acompanyats del seu professorat, que han donat lectura als seus manifests.





Paraules clau