Xavier Trias: ?Per sortir de la crisi social necessitem un lideratge fort. Junts som imbatibles? : Servei de Premsa

Xavier Trias: ?Per sortir de la crisi social necessitem un lideratge fort. Junts som imbatibles?

03/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí la presentació del partit de futbol sala que jugarà el primer equip del Barça per recaptar fons per a la Marató per la pobresa de TV3 i Catalunya Ràdio. L´alcalde ha estat acompanyat pel president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rossell, el president de la CCMA, Brauli Duart, i el director de TV3, Eugeni Sallent.

El partit, que es disputarà el proper 27 de maig al Palau Sant Jordi, és una iniciativa excepcional i puntual amb l´objectiu de mobilitzar a la ciutadania i donar suport a les entitats i persones que treballen per combatre la pobresa. Els equips que disputaran el partit estaran dirigits per Josep Guardiola i Tito Vilanova.

L´alcalde de Barcelona ha volgut mostrar la seva satisfacció per presidir aquesta iniciativa social ?que ambiciona i involucra a tot el país per ajudar a les persones que pitjor ho estan passant a la cada nostra, com és aquesta Marató per la pobresa?.

La Marató, sota el lema ?Que ningú es quedi fora de joc?, té l´objectiu de lluitar contra l´exclusió social i divulgar, sensibilitzar i mobilitzar a la societat perquè aculli totes les iniciatives d´entitats i persones que vulguin ajudar a recaptar fons per ?ajudar els que ajuden?. Els fons recaptats serviran per finançar projectes socials del Tercer Sector en quatre línies: l´assistencial, l´habitatge, la inserció sociolaboral i els infants.

Trias ha demanat la implicació de tota la ciutadania en aquest repte de la lluita contra la pobresa impulsada per les entitats socials del nostre país amb les diferents administracions, ?entitats que han aconseguit que aquesta lluita contra la pobresa sigui un repte de país, i per aquets motiu hem d´intentar col·laborar-hi tots i totes com sigui possible?.

Per l´alcalde de Barcelona, les últimes Maratons realitzades en els darrers vint anys són mostres ?de la solidaritat que ha enfortit i enforteix la nostra societat i que ens defineixen con un país solidari?.

L´Ajuntament de Barcelona, davant la situació actual, ha augmentat en un 8% el pressupost destinat a l´atenció a les persones, passant de 116.680.836 euros l´any 2011 a 126.728.216 aquest any, i augmentant el pressupost en alguns dels seus programes en més del 35% com és el cas dels menjadors socials. Trias ha remarcat que ?aquesta atenció que ofereixen les administracions seria insuficient si no fos per la tasca que fan les entitats. Per sortir de la crisi social que estem vivint necessitem un lideratge fort, i no oblidar que junts som imbatibles?.

L´Ajuntament col·labora amb la Marató per la pobresa amb la cessió del Palau Sant Jordi on es disputarà el partit de futbol sala i a través de la dinamització de les 438 entitats que formen part de l´Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva perquè facin activitats de ciutat dins del marc de la Marató. Com a acte central, l´Acord organitza l´Àgora Ciutadana de la Barcelona Social contra la pobresa el dijous 24 de maig, iniciativa presidida per l´Ajuntament de Barcelona.
Els principals objectius de l´Àgora són afirmar i reconèixer la tasca del conjunt de la Barcelona Social que treballa per reduir la pobresa; identificar propostes i recomanacions sorgides de la ciutadania i per la ciutadania, a fi de promoure una major implicació en la lluita contra la pobresa; visualitzar el conjunt ?d´activistes de proximitat? de la ciutat: persones voluntàries, persones que tenen cura de d´altres i grups d´ajuda mútua i xarxes comunitàries d´intercanvi; i compartir coneixements i experiències.





Paraules clau