L´alcalde Trias valora i agraeix tot el reconeixement internacional que encara aconsegueixen els JJOO´92, vint anys després de la seva celebració : Servei de Premsa

L´alcalde Trias valora i agraeix tot el reconeixement internacional que encara aconsegueixen els JJOO´92, vint anys després de la seva celebració

10/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, valora i agraeix tot el reconeixement internacional que encara aconsegueixen els JJOO´92, vint anys després de la seva celebració. Xavier Trias, ha inaugurat aquest matí l´Olympic Legacy Seminary, unes jornades sobre el llegat olímpic, vint anys després de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona i en l´any en què la ciutat de Londres celebra la XXXa edició dels Jocs Olímpics d´estiu. A l´acte hi eren presents Giles Paxman, ambaixador del Regne Unit a Espanya; Robin Wales, alcalde de London Borough of Newham; Andrew Gwatkin, cònsol del Regne Unit a Espanya; i Maite Fandos, 4a tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l´Ajuntament de Barcelona.

L´alcalde Trias ha volgut agrair a l´ambaixador de la Gran Bretanya haver escollit Barcelona per presentar els JJOO de Londres d´aquest any 2012. Trias ha afirmat que ?Barcelona és sinònim d´il·lusió olímpica a nivell internacional?, i nombroses ciutats s´emmirallen l´experiència i s´estudia el llegat que van deixar els JJOO de 1992.

Xavier Trias ha explicat que la vocació olímpica de Barcelona ve de lluny, ?Barcelona sempre ha volgut formar part del moviment olímpic, pels valors de respecte, esforç, compromís, solidaritat internacional i pau que fomenta?. Aquesta vocació, ha dit, a la ciutat té noms propis molt importants, però cap com el de Joan Antoni Samaranch, que va arribar a ser President del COI, ?sense ell no sé si haguéssim tingut els jocs, va ser l´autèntic conqueridor dels JJOO?. Gràcies a ell i a d´altres persones destacades de la societat civil barcelonina, com Leopoldo Rodés o Pere Duran Farell, que s´impulsa la candidatura de Barcelona per als JJOO de 1992, amb una organització sòlida i preparada encapçalada pel conseller delegat del COOB´92 Josep Miquel Abad i l´alcalde Pasqual Maragall, ?amb una visió compartida per totes les institucions del país?.

Com ha exposat l´alcalde les Olimpíades de 1992 es van viure amb una passió mundialment reconeguda i definidora de la transformació i modernització de tota una ciutat. ?Hi ha una Barcelona d´abans del 92 i una de després. Ens va canviar les vides?, ha dit afegint que ?Barcelona valora i agraeix tot el reconeixement internacional que encara aconsegueixen els Jocs Olímpics de 1992, especialment quan celebrem el 20è aniversari d´un projecte que va ser transformador de la nostra ciutat?.

El llegat dels Jocs de Barcelona 1992 és doble: el llegat físic de la transformació urbana de Barcelona, i per l´altra el llegat immaterial, intangible, allò que perdura en la memòria col·lectiva de la ciutat, i que configura en gran part el que coneixem com a ?Marca Barcelona´. L´alcalde ha explicat la transformació urbana es va basar en millorar i equilibrar tot el territori a escala urbana de la ciutat però també de cohesió territorial de Catalunya, ?els jocs van desbordar les fronteres de Barcelona, amb catorze subseus arreu del país?. Barcelona va obrir-se al mar, ens vam donar a conèixer al món i vam esdevenir una ciutat de reclam turístic. Un altre llegat olímpic ha estat la internacionalització de Barcelona com a ciutat organitzadora de grans esdeveniments

Per a Trias els jocs varen ser ?un èxit d´implicació cívica i de participació. Aquesta és la veritable aportació de Barcelona a l´esperit olímpic?. ?Tota aquesta experiència la posem a disposició del moviment olímpic?, ha afirmat Trias, que ha afegit que ?l´experiència olímpica va prestigiar Barcelona i a la seva gent, va generar un gran orgull de ciutat. Barcelona es va situar al món, amb una ambició i una passió compartida per molts?. Aquesta ambició ha afegit Trias es manté viva i per això Barcelona vol seguir formant part del moviment olímpic, optant a ser seu dels Jocs Olímpics d´Hivern de 2022.

?Vam fer una gran feina, ara ho intentem de nou. No sabem amb quin resultat però ho intentem amb l´orgull de la feina ben feta?. Trias ha acabat la seva intervenció afegint que ?som una ciutat, un país estrany?, posant com exemple el FC Barcelona ?tenim un gran equip, que ha perdut la lliga i la Champions, el seu entrenador marxa, però tot i així estem feliços perquè la feina està ben feta i creiem que el futur és nostre?.





Paraules clau