Barcelona promou l´invent d´aplicacions mòbils noves i útils al concurs APPS4BCN : Servei de Premsa

Barcelona promou l´invent d´aplicacions mòbils noves i útils al concurs APPS4BCN

11/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona promou la creació de noves aplicacions mòbils útils pels ciutadans a través del concurs APPS4BCN, un esdeveniment de nova creació que situa la ciutat a l´avantguarda europea en l´àmbit de les tecnologies mòbils. Aquesta iniciativa té com objectiu identificar solucions innovadores que contribueixin a cobrir necessitats reals de Barcelona i dels seus usuaris, mitjançant l´ús d´aplicacions per a smartphones i tablets.

La temàtica del concurs és oberta sempre que estigui relacionada amb Barcelona. L´objectiu del concurs és promoure el desenvolupament i l´ús d´aplicacions mòbils que estimulin la creació i millora de serveis relacionats amb la vida a la ciutat en àmbits com la mobilitat, l´educació, el medi ambient, l´urbanisme, l´emprenedoria, el turisme, el medi ambient o la participació ciutadana.

Dijous vinent, 17 de maig, finalitza el termini perquè empreses i emprenedors presentin les seves propostes d´aplicatius mòbils al concurs que vol atraure el talent i premiar la creativitat i la innovació en l´àmbit de les noves tecnologies. Les 59 aplicacions presentades fins ara es poden consultar a http://apps4bcn.appcircus.com.

El concurs Apps4bcn dóna la oportunitat de participar en l´ Opencities App Challenge, concurs internacional liderat per la iniciativa europea Opencities. La iniciativa tindrà continuïtat l´any 2013 i es combinarà amb l´organització dels concursos tipus BCN Apps JAM (hackatons de desenvolupament d´aplicacions en un espai temporal curt), amb l´objectiu de fomentar la innovació en l´àmbit de les tecnologies mòbils i associar-la a la ciutat de Barcelona.

El lliurament de premis es farà en el marc del BizBarcelona2012 (www.bizbarcelona.com) previst pels propers 13-14 de juny a Fira de Barcelona. El concurs d´aplicacions Apps4bcn és un projecte impulsat per l´Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de Vodafone i Toshiba.

El concurs Apps4bcn és un element més, dins del conjunt de línies de treball i projectes d´alt valor tecnòlogic duts a terme des de l´Ajuntament de Barcelona orientats a la millora dels serveis a la vida quotidiana de la ciutadania i a afavorir la dinamització de la indústria de les tecnologies mòbils a la nostra ciutat.

A la web Serveis al mòbil (http://www.bcn.cat/mobil) es poden consultar tots els serveis que l´Ajuntament posa a l´abast dels ciutadans mitjançant els telèfons i altres dispositius mòbils.

Web per més informació i inscripcions:

www.bcn.cat/portal/site/Apps4BCN/





Paraules clau