Barcelona impulsa el reciclatge a través de la tecnologia per a mòbils en el dia internacional de la prevenció de residus : Servei de Premsa

Barcelona impulsa el reciclatge a través de la tecnologia per a mòbils en el dia internacional de la prevenció de residus

17/05/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Coincidint amb el dia Internacional del reciclatge l´Ajuntament de Barcelona presenta avui 17 de maig dues iniciatives centrades en el foment del reciclatge i les noves tecnologies: la propera edició de la marató BCN Apps Jam: Recicla! i un conte adreçat als més menuts amb el títol d´ ?El descobriment de l´Ona sobre el reciclatge?.

La marató d´aplicacions mòbils BCN Apps Jam: Recicla! esdevé una nova ocasió per facilitar respostes a necessitats de la ciutat, aportant innovacions i millores per al conjunt de la ciutadania, en aquest cas en temes de millora del reciclatge. La marató convida als desenvolupadors, programadors i empreses del sector TIC a desenvolupar una aplicació mòbil a través de la creació d´un joc que promogui el reciclatge a la ciutat de Barcelona.

El conte ?El descobriment de l´Ona sobre el reciclatge?, adreçat al públic infantil, pretén fomentar els bons hàbits en el reciclatge entre els més petits. Es tracta d´ una història protagonitzada per una girafa que investiga l´origen d´un tap de plàstic dipositat en un contenidor que no tocava. La història es desenvolupa en diferents escenaris de la ciutat de Barcelona (places, mercats, etc) i permet identificar i valoritzar els residus que van a cada contenidor (blau-paper/cartó, verd-vidre, groc-plàstics i envasos, marró-orgànica i gris-rebuig). El llibre compta amb il·lustracions a tota pàgina de Roser Capdevila i està editat per l´Ajuntament de Barcelona. El conte s´encarta els dies 18 i 20 de maig a La Vanguardia i El Periodico respectivament i estarà també disponible al web www.bcn.cat.

Actualment la ciutat de Barcelona disposa d´un conjunt d´equipaments i serveis a l´abast del ciutadà per facilitar la bona gestió dels residus al temps que ofereix eines i recursos per acompanyar-lo en l´adopció de bons hàbits ambientals per garantir una ciutat neta. La marató BCN Apps Jam: Recicla! compta amb el finançament de les empreses FCC, Cespa, Urbaser i Comsa-CLD i el conte ?El descobriment de l´Ona sobre el reciclatge? està finançat per Ecoembes i Ecovidrio.

Joc i informació sobre el reciclatge

La celebració de la marató d´aplicacions mòbils BCN Apps Jam: Recicla! tindrà lloc a finals de juny a la seu de Barcelona Digital Centre Tecnològic, Edifici Media-TIC (Roc Boronat, 117. 08018 Barcelona). Es tracta d´una convocatòria que convida a idear, en el decurs d´una mini-marató de 10 hores, i partint del concepte de gamificació, una aplicació mòbil basada en el joc com a nova eina per informar i acompanyar els ciutadans usuaris dels dispositius mòbils en el bon reciclatge a la ciutat de Barcelona. Durant la mateixa jornada es durà a terme la valoració de propostes i el lliurament de premis. En total es donen dos premis: un primer amb una dotació de 5.000 ? i un segon premi de 3.000 ?. Bases de la convocatòria i formulari d´inscripció: www.bcnappsjam.com. La marató està impulsada per l´Ajuntament de Barcelona, a través d´Hàbitat Urbà, amb l´organització de la Fundació Privada Barcelona Digital Centre Tecnològic.

Aposta municipal per la innovació i per les noves tecnologies

Al desembre de l´any passat va tenir lloc la BCN Apps Jam, la primera marató de desenvolupament d´aplicacions mòbils en un espai temporal curt. Aquest acte, impulsat per l´Ajuntament de Barcelona i Barcelona Digital Centre Tecnològic i celebrat a l´Edifici Media-TIC, va reunir una cinquantena de participants. Es van idear, dissenyar i desenvolupar prototipus d´aplicació peral mòbil en l´àmbit de la millora dels serveis municipals de gestió de la ciutat.

En el marc de les actuacions per a la dinamització de la indústria de les aplicacions mòbils a Barcelona, la celebració d´aquest tipus d´esdeveniments aporta valor afegit a la indústria dels aplicatius mòbils al temps que en facilita la internacionalització de les solucions TIC desenvolupades per emprenedors i empreses. En aquest sentit, l´Ajuntament de Barcelona posa l´accent en la innovació, l´atracció de talent, els emprenedors i la internacionalització dels productes i serveis mòbils amb un alt nivell de qualitat.

El posicionament de Barcelona com a referent de les tecnologies mòbils permet impulsar i potenciar la estructura industrial existent, amb un alt valor tecnològic, i generar sinèrgies pel desenvolupament i l´aplicació dels productes i serveis a la ciutat, incidint positivament en la competitivitat, la innovació i la creació d´ocupació.

El Barcelona Digital Centre Tecnològic (BDigital) és un centre tecnològic avançat especialitzat en l´aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) en els camps de la Salut, la Seguretat, la Mobilitat i l´Energia, i l´Alimentació i el Medi Ambient.





Paraules clau