Barcelona lidera una candidatura per crear i ser la seu del Tribunal Arbitral de la Mediterrània : Servei de Premsa

Barcelona lidera una candidatura per crear i ser la seu del Tribunal Arbitral de la Mediterrània

17/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La capitalitat mediterrània de Barcelona ha fet avui un pas més. L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquesta tarda una reunió amb representants de la Generalitat i de diverses institucions catalanes, on s´ha oficialitzat l´aposta de la capital catalana per crear i ser la seu del Tribunal Arbitral de la Mediterrània. D´aquesta manera, l´Ajuntament de Barcelona assumeix ara el lideratge institucional d´una iniciativa que el Col·legi d´Advocats de Barcelona ha liderat i desenvolupat durant els dos últims anys, conjuntament amb l´Associació pel Foment de l´Arbitratge.

La creació de Tribunal Arbitral de la Mediterrània és una aposta clara per la dinamització d´aquesta àrea, un espai econòmic, social i cultural que cada cop pren més rellevància. La creació i ubicació a Barcelona del Tribunal Arbitral és una peça clau per millorar la projecció econòmica de l´àrea Mediterrània i per donar seguretat jurídica a les transaccions econòmiques i comercials, fent-les mes àgils i fàcils, especialment per a les PIMEs i els emprenedors.

L´alcalde, Xavier Trias, ha afirmat durant la reunió que l´Ajuntament de Barcelona ?assumeix el lideratge institucional d´un projecte que ha de servir perquè la capital de Catalunya sigui ?un pont entre Europa i el món àrab, en plena renovació política?. Trias ha afirmat que el fet que el projecte a tingui ja en aquests moments un ampli suport d´institucions vinculades al món empresarial i jurídic ?converteix la candidatura de Barcelona en el motor per la creació del Tribunal Arbitral de la Mediterrània?.

En aquest sentit, el degà del Col·legi d´Advocats, Pedro Yúfera, ha destacat la solidesa de la candidatura, que en ens els últims dos anys ha treballat per presentar ?un projecte sòlid, útil i necessària per l´àrea Mediterrània?. Yúfera, que és també president del Consell de l´Advocacia catalana, ha afegit que ?l´actual realitat sociopolítica i econòmica de la Mediterrània necessita crear espais de seguretat jurídica per reafirmar les relacions de convivència entre les societats d´ambdues riberes, i la creació del Tribunal Arbitral de la Mediterrània generarà un clima d´empenta i confiança que resultarà fonamental per aquesta àrea geogràfica?. El degà ha reafirmat l´aposta de la comunitat jurídica catalana per col·laborar en la creació del futur Tribunal amb seu a Barcelona.

En la reunió d´avui hi han assistit representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, Foment del Treball, PIMEC, del Tribunal Arbitral de Barcelona, del Col·legi de Notaris de Catalunya, del Deganat dels registradors de la propietat, mercantils i bens mobles de Catalunya, de l´Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, de l´IEMed i del Consell de Col·legis d´Advocats de Catalunya. També hi ha assistit el secretari d´Afers Exteriors de la Generalitat, Sénen Florensa, i el director de Relacions Internacionals i Cooperació de l´Ajuntament, Joaquim Llimona, així com representants dels departaments d´Economia i Coneixement i de Justícia de la Generalitat.





Paraules clau