La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra desmantellen un club de fumadors a Gràcia per tràfic de drogues : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra desmantellen un club de fumadors a Gràcia per tràfic de drogues

24/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d´Esquadra de la comissaria de Gràcia han posat punt final a l´activitat d´un club del carrer Jesús, al Districte de Gràcia, on presumptament es cultivava, elaborava, promovia, afavoria i facilitava el consum de substàncies estupefaents. Aquest local funcionava com a un Club de fumadors on només tenien accés els socis, la porta estava vigilada per una càmera de videovigilància i per personal de seguretat que controlaven les persones que volien accedir al local.

La investigació policial va iniciar-se el passat 9 de maig, a partir de les queixes d´uns veïns que manifestaven que en aquest establiment, situat al carrer Jesús nº 18, es consumia marihuana i, possiblement, es produïa tràfic de substàncies estupefaents.
En un primer moment, la Guàrdia Urbana va iniciar els tràmits administratius per determinar si l´activitat de l´esmentat local comptava amb la llicència corresponent. Els agents van comprovar que el club tenia autorització per dur a terme només activitats com a centre de difusió cultural i que el titular de l´establiment, F.M.C, era també el propietari, de ?La Asociación Independiente de autoconsumo y medicina?, que ja comptava amb antecedents policials per un delicte contra la salut pública.

Durant els dies posteriors, la Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra van activar un dispositiu de vigilància i seguiment d´aquest local, que es va allargar durant diverses jornades. Els agents van aturar aleatòriament als individus que entraven i sortien de l´establiment per tal de determinar si a l´interior del local s´estava produint alguna activitat il·lícita relacionada amb el tràfic de substàncies estupefaents. El resultat de la vigilància va comportar diversos comisos de substàncies estupefaents, tant de marihuana com de haixix.

Per tot plegat els responsables de la investigació policial van iniciar diligències per informar al jutge dels resultats d´aquesta investigació i per demanar un registre i escorcoll de l´entitat. El jutge va autoritzar la intervenció en aquest espai, que es va fer de manera conjunta amb la Guàrdia Urbana i el cos dels Mossos d´Esquadra .

A dins del local els agents van localitzar:

 239 bosses de 2,5 grams de marihuana preparades per vendre i diverses bosses grans plenes d´aquesta substància, sumant un total de 2 kg aproximadament.

 67 bosses de 2 grams d´haixix preparades per vendre, 19 peces d´haixix de 10 grams cada una i una peça rectangular d´haixix de 40 grams, sumant un total de 400 grams aproximadament.

 Dues balances de precisió.

 1.850 euros.

 Material informàtic divers.

Els agents van intervenir tot el material i van detenir dues persones, per un presumpte delicte contra la salut pública (tràfic de drogues). Es tracta de Emmanuel A., natural d´Argentina, i Ines S.V., natural de Barcelona, que van passar a disposició judicial.





Paraules clau