L´alcalde Trias destaca la necessitat d´invertir en la investigació de les demències en proporció amb l´enorme cost social que generen : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la necessitat d´invertir en la investigació de les demències en proporció amb l´enorme cost social que generen

24/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat aquest matí destaca la necessitat d´invertir en la investigació de les demències en proporció amb l´enorme cost social que generen. L´alcalde ha participat en la inauguració oficial de la conferència Barcelona- Pittsburgh, en la que es tractaran temes com la investigació en demència, la reserva cognitiva, els factors de risc, els tractaments, els biomarcadors. A més, tindran una especial rellevància els aspectes genètics de la demència.
La conferència biennal Barcelona- Pittsburgh l´organitza, des de 1998, la Fundació ACE- Institut Català de Neurociències Aplicades juntament amb l´Alzheimer Disease Research Center (ADCR) de la Universitat de Pittsburgh. L´última edició va ser el 2010 i va comptar amb 453 participants. La VIII Conferència Barcelona- Pittsburgh tindrà lloc els dies 23 a 25 de maig a l´Auditori AXA de Barcelona. Els 400 assistents són científics especialistes en la recerca neurològica i neurogenètica; neuròlegs; geriatres i neuropsicòlegs, majoritàriament provinents de Barcelona, Catalunya i l´Estat espanyol.

L´alcalde ha agraït a l´ADRC de la Universitat de Pittsburgh, i a la Fundació ACE – Institut Català de Neurociències Aplicades, haver fet possible, un any més, que Barcelona aculli la Conferència Biennal Barcelona – Pittsburgh. ?És una conferència de gran interès públic?, que tracta un tema de tanta actualitat com és la demència i, especialment, l´Alzheimer. El segle XX l´esperança de vida va passar de 30 anys entre els homes i 33 entre les dones, a 79 i 85 anys respectivament, i segons la Unió Europea continuarà creixent, uns 3 anys per dècada aproximadament.

Aquestes dades, ha explicat l´alcalde, són sens dubte una bona notícia. Aquestes dades ajuden a pronosticar que dels 10 milions de persones afectades per demència en l´actualitat a Europa, es passarà a 14 milions en el 2030 i 18.7 milions en el 2050. Aquest símptoma de progrés, que és l´envelliment de la població i les seves conseqüències, fa que la seva especialitat mèdica i investigadora sigui una prioritat en la recerca de respostes. ?Vostès?, ha dit Trias, ?estan oferint, la cara més “esperançadora” en aquest camp. Barcelona, com a ciutat saludable i compromesa amb la seva gent gran, valora les seves aportacions i la necessitat que s´inverteixi en la investigació de les demències en proporció amb l´enorme cost social que generen?.

L´alcalde ha estat l´encarregat també d´anunciar que el II Premi Fundació ACE Joan Boada i Mercè Rovira, que es lliura a una persona pels seus mèrits científics en l´àmbit de les demències, recau aquest any en el Dr. Oscar L. López, director de l´Alzheimer Disease Research Center de la Universitat de Pittsburgh, Director/Co-Director de la Conferència BCN-PIT des de dels seus inicis.





Paraules clau