Barcelona llança un concurs europeu adreçat a empreses i emprenedors per millorar l´eficiència energètica en edificis municipals : Servei de Premsa

Barcelona llança un concurs europeu adreçat a empreses i emprenedors per millorar l´eficiència energètica en edificis municipals

25/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona esdevé referent en innovació aplicada a les ciutats, apostant per impulsar i aplicar dispositius que contribueixin a crear una ciutat més intel·ligent i que millori la qualitat de vida dels ciutadans. Tant a través de la col·laboració públic-privada, com involucrant i articulant el teixit empresarial, es treballa per incorporar avenços en àmbits com l´ urbanisme, la mobilitat, l´ecologia i les TIC.

En aquest context, l´Ajuntament de Barcelona posa en marxa, en el marc del projecte europeu Open Cities, el concurs ?The Urban Lab Challenge? adreçat a empreses, pimes i emprenedors del sector de l´eficiència energètica.

La convocatòria per presentar projectes o serveis innovadors que representin una millora en la demanda energètica dels edificis municipals i que incorporin criteris d´autosuficiència energètica, estarà oberta fins el proper dia 30 de juny. Al mes de setembre se seleccionaran tres finalistes i, durant l´Smart City Expo World Congress 2012 que se celebrarà a Barcelona del 13 al 15 de novembre, es donarà a conèixer el guanyador del concurs.

En el marc de la iniciativa Urban Lab, l´empresa que resulti premiada tindrà l´oportunitat d´implementar el seu projecte pilot a un edifici municipal de Barcelona.

L´objectiu del projecte Barcelona Urban Lab és convertir la ciutat en un laboratori urbà a disposició de les empreses amb productes innovadors que tinguin un clar benefici pels ciutadans, així com facilitar que aquestes duguin a terme proves pilot amb impacte en un entorn real com a eina d´apropament al mercat.

Barcelona fomenta la innovació convertint-se en un referent tant per a les administracions públiques com pel teixit empresarial d´arreu del món.

El concurs ?The Urban Lab Challenge? s´impulsa en el marc del projecte europeu Open Cities que promou la integració de la innovació oberta al sector públic, per tal que l´administració passi de ser proveïdora a facilitadora de serveis en un escenari de futur per esdevenir ciutats intel·ligents. Està co-finançat per la Unió Europea, liderat per ESADE i compta amb la participació de l´Ajuntament de Barcelona ?a través de Barcelona Activa-, i ciutats com París, Amsterdam, Hèlsinki i Berlín, entre d´altres.

Es poden consultar les bases per participar al concurs i complimentar el formulari d´inscripció a través de la pàgina web www.opencities.net/urban_lab_challenge.





Paraules clau